Izvor: JUGpress.com, 26.Maj.2023, 18:20

Srbi sa Kosova stigli na miting SNS autobusima albanskih prevoznika

BEOGRAD

Celog jutra pristižu autobusi u Beograd na miting SNS, a reporter N1 javlja da pristižu ispred beogradske Arene i Palate Srbije, koja je glavni stacionar gde se okupljaju.

Navodi da su ispred Palate obezbeđeni voda, sokovi, posluženje, kao i mobilni toaleti.

Reporter N1 kaže da je kod Arene prisutan određeni broj autobusa sa Kosova, iako su prelepljene tablice. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Ima i autobusa sa natpisima na albanskom, a naš reporter saznaje da je reč o autoprevoznicima koji su iz albanskih firmi, ali da ljudi koji su njima pristigli nisu primetili da među putnicima ima kosovskih albanaca.

Građani sa kojima je razgovarao uglavnom su ponavljali parole koje su izgovarali predsednik i stranački funkcioneri SNS na televizijama sa nacionalnom frekvencijom ili u skupštini.

Neki od njih kažu da današnji skup nije kontramiting, već je to miting koji će ujediniti građane, ali očekuju da čuju i neka rešenja za njihove probleme na Kosovu.

„Krenuli smo sa Kosova sinoć u osam. Mi smo zaposleni na Kosovu i došli smo da podržimo Vučića, nadamo se da će za nas na Kosovu biti još bolje“.

N1: Jeste li zaposleni u državnoj službi?

„Jesam. U školi“, kaže jedan od anketiranih.

N1: Šta ćete da radite do početka mitinga koji je tek u 19, ima još dosta vremena?

„Šetaćemo gradom, da malo vidimo Beograd“, navodi drugi.

Zašto ste došli?

„Da čujemo šta će da nam predloži Vučić, uzdamo se i nadamo da će od sutra biti bolje. Na kosovu teško živimo i onako, bog neka nam pomogne. A i vama“, kaže treći.

Dodaje da „nije ovo kontramoiting, mislim da će Vučić da predloži nove mere za dalji razvoj i da se jednom prestane sa ovim nasiljem i u školi i na ulici, svuda ga ima“.

Autobusi iz Prištine angažovani za prevoz iz Niša

Desetak autobusa autoprevoznika iz Prištine, sa kosovskim registarskim oznakama, parkirano je u niškom naselju Duvanište, a nekoliko ih je viđeno i kod Kazneno-popravnog doma, javlja reporter N1.

N1

Autobusi sa Kosova angažovani su za prevoz građana na miting SNS-a u Beogradu. Na vetrobranima im, na srpskom jeziku stoji da im je polazište Nišavski okrug, a destinacija Bulevar kralja Aleksandra u Beogradu. Unutar autobusa se nalazi i mapa kretanja kroz Beograd.

Studentski centar je kombijem dostavio lanč pakete koji su spakovani u autobuse iz Prištine, dodaje reporter N1

Jedan od vozača autobusa sa Kosova je u jednom trenutku ušao i u manji verbalni sukob sa novinarima, negodujući što snimaju autobuse.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ objavio je pre nekoliko dana da organizatorima na Kosovu glavni problem predstavlja nedostatak autobusa i da Kancelarija za Kosovo i Metohiju u Beogradu „pregovara sa vladom (premijera Kosova) Aljbina Kurtija“ da albanski autoprevoznici 26. maja prevezu Srbe na miting u Beograd.

Izvor: N1

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.