Spomen-sobom Miloševiću SPS privlači nezadovoljne birače SNS-a

Izvor: JužneVesti.com, 13.Dec.2023, 12:31

"Spomen-sobom Miloševiću SPS privlači nezadovoljne birače SNS-a"

Otvaranje spomen-sobe Slobodanu Miloševiću u Nišu je afirmacija njihove “državotvorne i patriotske” politike SPS-a koju SNS neće percipirati kao napad na njih, tvrdi politikolog Dejan Bursać. Političar iz Niša Đorđe Stanković ističe da spomenike u Srbiji zaslužuje samo Zoran Đinđić.

Česte “packe” koje socijalisti dobijaju od naprednjaka su, kako smatra Dejan Bursać, isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zbog toga što je SNS svestan da će njihovi nezadovoljni glasači glasati za SPS, što se, kako je rekao, i dogodilo na prethodnim izborima 2022. godine.

Kako bi privukli te glasače, motivisali svoje, ali i promovisali politiku zbog koje se SNS neće osećati ugroženo biće otvorena i spomen-soba Slobodanu Miloševiću u Nišu, tvrdi politikolog.

U SPS-u su svesni da moraju da afirmišu svoju patriotsku, državotvornu politiku, Kosovo, Rusiju i slično, a da ne kažu direktno da su za ili protiv nečega, kako se to ne bi percipiralo kao napad na SNS. Zato i otvaraju spomen-sobu Slobodanu Miloševiću u Nišu - kaže Bursać.

Na svečanom otvaranju spomen-sobe Slobodanu Miloševiću prisustvovaće i njegov unuk Marko Milošević. Osvrnuo se Dejan Bursać i na Miloševićevo visoko treće mesto na republičkim izborima i rekao da je i to promocija njihove patriotske politike u “suženom manevarskom prostoru”.

O spomen-sobi Slobodanu Miloševiću govorio je i političar iz Niša Đorđe Stanković koji rekao da će nakon promene vlasti pažnja biti usmerena ka popravljanju stvari koje su decenijama kvarili ljudi koji su u SPS-u i SNS-u.

Spomenike i spomen-sobe bi trebalo praviti Zoranu Đinđiću, a ne da onima koji su unazadili ovo društvo odajemo priznanja. Kada budemo imali priliku u njegovu čast ćemo napraviti spomenik i odati mu priznanje, ali i završiti posao koji je započeo - rekao je Stanković.

Spomen-soba biće otvorena godinu dana nakon što je sekretar Gradskog saveta Socijalističke omladine Niša Nikola Cvetković izjavio da Slobodan Milošević, kao patriota i državnik zaslužuje svoju ulicu u Nišu, a ne Zoran Đinđić.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.