Smena u SNS Medijana o kojoj niški naprednjaci ćute

Izvor: JužneVesti.com, 12.Mar.2024, 12:38

Smena u SNS Medijana o kojoj niški naprednjaci ćute

Dosadašnji predsednik Odbora SNS u Medijani Dragan Đorđević smenjen je sa te funkcije prošle nedelje, nepuna tri meseca nakon što su naprednjaci prvi put doživeli poraz u toj opštini na izborima, saznaju Južne vesti. Da li raspuštanje Odbora ima veze sa lošim rezultatima - iz SNS ne odgovaraju danima, dok Đorđević kaže da ne zna za to i da će mu verovarno reći kada se vrati u Niš iz Beograda.

Na parlamentarnim izborima održanim 17. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prošle godine Srpska napredna stranka dobila je 33,6% glasova, dok je lista “Srbija protiv nasilja” dobila 39%.

Pre nekoliko meseci Dragan Đorđević, inače direktor Pošte u Nišu, izabran je za predsednika Opštinskog odbora SNS u Medijani. Približavaju se lokalni izbori, a Đorđević je već prošle nedelje smenjen i izabrani su članovi Povereništva.

On nije želeo da komentariše svoju smenu. Kaže da nije informisan, da je u Beogradu i da će ga verovatno obavestiti kada dođe u Niš.

Imenovani članovi Povereništva su bivši direktor JKP Mediana, sada zaposlen u EPS-u, Dragoslav Pavlović, direktorka Vodovoda Tamara Milić, predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić, direktor Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša i bivši narodni poslanik Uroš Radulović.

Kocić takođe odbija da da komentar - kaže da je predsednik Opštine i upućuje na niški SNS, dok Pavlović navodi da nije u mogućnosti da komentariše.

Iz Gradskog odbora SNS u Nišu ne odgovaraju danima na pitanje zbog čega je doneta takva odluka i da li ona ima veze sa lošim rezultatima na parlamentarnim izborima. Inače, predsednik GO SNS još nije izabran.

Unutarstranački sukobi niških naprednjaka, kako verbalni, tako i fizički, kao i podela na različite struje, aktuelni su poslednjih godina.

Najpre je bivši gradonačelnik Zoran Perišić optužio sadašnju gradonačelnicu Draganu Sotirovski za kriminal, a zatim se desio i fizički obračun u prostorijama niškog SNS-a između Miloša Banđura i Marka Simova.

Baš u Mesnoj zajednici Medijana u martu prošle godine deo naprednjaka se na unutarstranačkim izborima sukobio sa drugom stranom i zapisničarem, pa je morala da interveniše i policija.

Inače, i na nivou Niša razlika između SNS i koalicije “Srbija protiv nasilja” bila je prošle godine znatno manja nego na nivou republike, a iz opozicije često šansu za smenu vladajuće stranke vide u tom gradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.