SNS traži hapšenje počinilaca izborne prevare u Boru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2010, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS traži hapšenje počinilaca izborne prevare u Boru

BEOGRAD -

Srpska napredna stranka zatražila je danas od državnih organa da u roku od 48 sati uhapse "sve počinioce izborne prevare u Boru", a u protivnom će podneti krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i odgovornih lica.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare pokazao pismo sa navodnim logom SNS-a, u kojem se od glasača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahteva da zbog troškova SNS u kampanji uplate 1.860 dinara ili drugi iznos, na uplatnici sa potpisom lidera SNS Tomislava Nikolićai i adresom stranke u Čika Ljubinoj ulici u Beogradu i izmišljenim brojem žiro računom.

Ukoliko u roku od 48 sati, državni organi ne pohapse odgovorna lica i ako ne budu obelodanjena imena odgovornih, SNS će podneti krivičnu prijavu protiv Dačića, a posle predstojećeg opozicionog mitinga u Kruševcu 28. juna, razmišljaće i o velikim protestima, koji bi bili održani u Beogradu, rekao je Vučić.

Lažna pisma

Vučić je objasnio da je SNS ta lažna pisma, bez plaćene poštarine i markice, pronašla kod poštara, predstavnika državnih organa i ljudi iz javnih preduzeća, što znači da je, kako je rekao, državni organ zloupotrebljen za izbornu prevaru i krađu.

On je naveo da je "neko doneo pune džakove ovih pisama u ceo Bor" i da je SNS pronašla u subotu ujutro prve džakove u selu Zlotu i da je "taj poštar je priveden", a da je cilj krivične prijave sprečavanje krađe na budućim republičkim izborima.

Vučić je prikazao snimak izjave direktorke Pošte u Boru Suzane Stojanović sa izvinjenjem SNS-u i Novoj Srbiji zbog pojave pošiljki čiji pošiljaoci nisu te stranke i u kojoj se navodi da je pošta zloupotrebljena i da predstoji provera "gde je i kako pošta ušla u tokove".

Vučić je naglasio da će, ako ne budu preduzete tražene radnje, krivične prijave bile podnete i protiv "ostalih lica odgovornih za skandal".

SNS nezadovoljna

Vučić je takođe rekao da SNS nije zadovoljna drugim mestom na proteklim lokalnim izborima.

On je najavio da će u Kruševcu biti zatraženi ravnopravni uslovi za učešće na izborima i da su na predizborni miting dobrodošle i DSS i sve značajne opozicione stranke, izrazivši očekivanje da će u martu biti održani izbori na svim nivoima.

Prema preliminarnim rezultatima CeSID-a, najviše uspeha je na proteklim lokalnim izborima u Boru imala koalicija "URS - SDP Srbije - Mlađan Dinkić", za koju je glasalo 25,15 odsto građana Bora, a na drugom mestu je lista "Promene za Bor - Tomislav Nikolić SNS - NS, Pokret socijalista, Vlasi Krajine i Vlaški pokret ujedinjenja", koja je osvojila 18,7 odsto glasova.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.