SNS ponovo traži ostavku Pajtića

Izvor: RTS, 23.Apr.2014, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS ponovo traži ostavku Pajtića

Gradski odbor SNS u Novom Sadu ponovo zatražio da predsednik i potpredsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i Dragoslav Petrović podnesu ostavke zbog, kako navode, rasipanja pokrajinskog budžeta primenom programa za sufinansiranje pogona novih tehnologija.

Program, osmišljen u Pokrajinskom sekretarijatu za nauku i tehnološki razvoj, koji vode Petrović i Pajtić "samo je izgovor i organizovani okvir za rasipanje budžeta Vojvodine, naveli su novosadski naprednjaci. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

U saopštenju iz SNS-a se dodaje da, uprkos tome što je dodeljivane subvencija privatnicima u okviru tog programa "pratila najveća propaganda, javnosti nikad nisu prikazani detalji nijednog od 108 navodno novih i tehnološki superiornih pogona, za koje je potrošeno 35 miliona evra Vojvođana".

Izostle su informacije o opremi, uspešnosti rezultatima tih novih pogona, kao i o poslovanju subvencionisanih privatnih preduzeća, tačnim iznosima podeljenih i "otplaćenih" subvencija "da bi se sakrila poražavajuća istina o tome kako je nestalo svih 35 miliona evra", navodi novosadski odbor SNS.

Jedno od tih 108 subvencionisanih preduzeća je "ATG" iz Stare Pazove, za koje iznos pokrajinske subvencije nije objavljen ali se iz zaključaka vojvođanske vlade o vraćanju tih podsticaja "vidi da je preduzeće ATG najpre vratilo robu" najpre za oko 84,8 hiljada evra, zatim za još oko 13, 4 hiljade i na kraju za nešto više od 79.000 evra, stoji u saopštenju SNS.

To preduzeće je, dodaje se u saopštenju, ukupno dobilo nešto više od 189.000 evra subvencija, "koje su platili poreski obveznici u Vojvodini" i preuzelo time obavezu da zaposli najmanje 20 radnika, a nije zaposlilo više od 10.

Preduzeće ATG se sa pokrajinom "raskusuralo" tako što je "za dobijene gotove pare pokrajini dostavilo setove za depilaciju" koji su, kako navode naprednjaci, podeljeni "učenicama u sedam vojvođanskih srednjih škola", a potom i novosadskom Narodnom univerzitetu.

"Krajnje je vreme da Pajtić, Petrović i njihova vlada podnesu ostavke zbog sramotne i rasipničke vladavine u Vojvodini", zaključeno je u saopštenju novosadskog odbora SNS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.