SNS podneo 360 amandmana, opozicija negoduje

Izvor: Mondo, 12.Mar.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS podneo 360 amandmana, opozicija negoduje

Poslanici SNS-a podneli su 360 amandmana na Zakon o strancima, što je poslanica opozicije Sanda Rašković Ivić nazvala "pravnim siledžijstvom". Ministar Nebojša Stefanović ocenjuje da opozicija želi vanredne parlamentarne izbore.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako je rekla, svaki poslanik ima po dva minuta za raspravu, što je više od 700 minuta, dok je ukupno vreme za raspravu po poslovniku 600 minuta.

Rašković Ivić, koja je šefica >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poslaničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije na konferenciji je za novinare u Skupštini Srbije rekla da SNS takvim postupanjem onemogućava raspravu o važnim zakonima - o strancima i o azilu.

Poslanik Đorđe Vukadinović iz iste poslaničke grupe, smatra da je podnošenje više od 350 amandmana poslanika vladajuće koalicije ''školski primer'' opstrukcije ''kako bi se minirao glas opozicije u parlamentu''.

''Ma koliko bila slaba, marginalizovana i mobingovana u parlamentu, opozicija je izgleda još uvek suviše prisutna da ne bi smetala vladajućoj koaliciji'', poručio je Vukadinović.

Podsetio je da je ranije kritikovao slične poteze opozicije, navodeći da nije podržao opstrukciju DJB kada se raspravljalo o Zakonu o besplatnim udžbenicima.

Narodna poslanica Dijana Vukomanović rekla je da današnjom opstrukcijom kvalitetnog parlamentarnog rada SNS sa svojim partnerima nastavlja izborne manipulacije.

Vukomanović je navela da se današnjom raspravom nipodaštava migrantska kriza, koju smatra jednom od trenutno najozbiljnijih tema u Evropi.

STEFANOVIĆ: OPOZICIJA HOĆE NOVE IZBORE

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da negodovanje opozicije u parlamentu shvata kao poziv na nove parlamentarne izbore.

Stefanović je tokom rasprave o amandmanima na predlog Zakona o strancima u Skupštin Srbije rekao da kritike o broju podnetih amandmana vladajuće koalicije tumači kao poziv da se proveri mišljenje građana o tome kako je radila SNS.

''To je legitiman predlog. Ja bih se založio, i to je moje privatno mišljenje, da imamo izbore što pre i da narod kaže šta misli. Možda je to dobra prilika i da se vidi šta građani misle o ostalima, kao i da se oni uvere šta narod misli o njima'', rekao je ministar.

Napomenuvši da su građani Beograda to rekli pre desetak dana, primetio je da je možda vreme da to kažu i građani u ostatku Srbije.

Opozicija, inače, danas negoduje u parlamentu što su poslanici vladajuće koalicije podneli više od 300 amandmana na predlog Zakona o strancima i smatraju da će zbog toga biti potrošseno vreme za raspravu o još nekim zakonskim predlozima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Opozicija bi nove izbore? Ja sam za

Izvor: B92, 12.Mar.2018

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da negodovanje opozicije u parlamentu shvata kao poziv na nove parlamentarne izbore...Stefanović je tokom rasprave o amandmanima na predlog Zakona o strancima u Skupštini Srbije rekao da kritike o broju podnetih amandmana vladajuće...

Nastavak na B92...

Brojni amandmani SNS u Skupštini, opozicija optužuje da se troši vreme

Izvor: N1 televizija, 12.Mar.2018

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su raspravu o amandmanima na zakonske predloge. Međutim, ono što je neuobičajeno, a što postaje uobičajeno u Srbiji, je to što su veliki broj amadmana podneli poslanici vladajuće SNS. Time se, kažu u opoziciji, troši vreme za raspravu o predlozima koje su...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.