Podnošenje amandmana SNS-a opstrukcija

Izvor: RTS, 12.Mar.2018, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Podnošenje amandmana SNS-a opstrukcija"

Sanda Rašković Ivić kaže da se u Skupštini nastavlja njeno urušavanje, te naziva "pravnim siledžijstvom" to što je 36 poslanika SNS-a podnelo 360 amandmana na Zakon o strancima. Podnošenje više od 350 amandmana poslanika vladajuće koalicije je "školski primer" opstrukcije "kako bi se minirao glas opozicije u parlamentu", kaže poslanik Đorđe Vukadinović.
Sanda Rašković Ivić je rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da svaki poslanik ima po dva minuta za raspravu, što je više od 700 minuta, dok je ukupno vreme za raspravu po poslovniku 600 minuta.
Rašković Ivićeva, koja je šefica poslaničke grupe "Nova Srbija – Pokret za spas Srbije" na konferenciji je za novinare u Skupštini Srbije rekla da SNS takvim postupanjem onemogućava raspravu o važnim zakonima – o strancima i o azilu.
Poslanik Đorđe Vukadinović iz iste poslaničke grupe, smatra da je podnošenje više od 350 amandmana poslanika vladajuće koalicije "školski primer" opstrukcije "kako bi se minirao glas opozicije u parlamentu".
"Ma koliko bila slaba, marginalizovana i mobingovana u parlamentu, opozicija je izgleda i dalje suviše prisutna da ne bi smetala vladajućoj koaliciji", poručio je Vukadinović.
Podsetio je da je ranije kritikovao slične poteze opozicije, navodeći da nije podržao opstrukciju DJB-a kada se raspravljalo o Zakonu o besplatnim udžbenicima.
Narodna poslanica Dijana Vukomanović rekla je da današnjom opstrukcijom kvalitetnog parlamentarnog rada SNS sa svojim partnerima nastavlja izborne manipulacije.
Vukomanovićeva je navela da se današnjom raspravom nipodaštava migrantska kriza, koju smatra jednom od trenutno najozbiljnijih tema u Evropi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.