SNS obezbedio većinu, potpisan sporazum sa Zelenom strankom

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2016, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS obezbedio većinu, potpisan sporazum sa Zelenom strankom

Predsednik Gradskog odbora SNS-a Miloš Vučević očekuje da na sednici Skupštine grada 17. jula ponovo bude izabran za gradonačelnika Novog Sada i da se tog dana formira lokalna vlast.

Vučević je nakon potpisivanja koalicionog sporazuma sa Zelenom strankom, koja je osvojila jedan mandat u novosadskoj Skupštini, naveo da će u narednim danima razgovarati sa drugim strankama oko podrške za formiranje vlasti.

On je dodao da većina nije sporna jer je koaliciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << okupljenoj oko SNS-a, podršku već dao SVM i sa odbornikom Zelenih imaju dovoljno glasov, tačnije 40 od 78 odbornika. Kazao je i da sada traže partnere "koji su spremni da rade za Novi Sad".

Vučević smatra da neće biti razgovora sa odborniciam DS-a i pokreta "Dosta je bilo" jer su već pokazali da nisu spremni za ulazak u koaliciju sa njima, a da li će im podršku dati SRS, LSV ili SPS znaće nakon pregovora koji će biti narednih dana. Rekao je i da u pregovorima neće biti priče oko podele preduzeća i funkcija, već oko programa za dalji razvoj Novog Sada i rešavanja problema u gradu. Primer toga je i Zelena stranka koja je došla sa konkretnim idejama.

Inače, prema sporazumu Zelene stranke i SNS, u naredne četiri godine lokalne vlasti će aktivno raditi na projektima zaštite životne sredine, rešavanju problema Gradske deponije, pasa i mačaka lutalica, parkiranja i slično.

Autor: 021.rs
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.