SNS UBEDLJIV U BEOGRADU SA 45,1 ODSTO! Najnovija istraživanja - na republičkom nivou razlika još veća, apsolutna dominacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 22:25

SNS UBEDLJIV U BEOGRADU SA 45,1 ODSTO! Najnovija istraživanja - na republičkom nivou razlika još veća, apsolutna dominacija

Da se izbori održavaju krajem nedelje, SNS bi imala apsolutnu većinu glasova

Na izborima naredne godine opozicija najviše nade polaže u beogradske izbore, a da su u pravu donekle pokazuje i poslednje istraživanje javnog mnjenja koje je uradila agencija "Faktor plus".

Kada bi se beogradski izbori održavali u nedelju, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila bi 45,1 odsto glasova što je granica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za apsolutnu većinu u gradskom parlamentu.

Drugu poziciju zauzela bi Stranka slobode i pravde (SSP) i Dragana Đilasa sa 9,8 odsto, a treći bi bili socijalisti sa 7,1 odsto glasova.

Na četvrtom mestu pojedinačno bi bio "Ne davimo Beograd" sa 6,5 odsto, zatim pokret Dosta je bilo sa 4,3 i Narodna stranka sa 3 procenta podrške.

Naprednjaci su navikli da osvajaju 50 ili 60 odsto glasova, ali to nikada nije važilo za Beograd.

Ono što je nepoznanica, bar za sada, jeste i da li će na beogradske izbore 2022. godine naprednjaci i socijalisti izaći u koaliciji ili odvojeno.

Kada je reč o republičkim izborima, tu nema mnogo promena.

Kada bi se izbori održavali krajem ove nedelje, SNS bi imala apsolutnu većinu ili 58,2 odsto glasova, pokazuje istraživanje Faktor plusa.

Socijalisti bi osvojili 9 procenata glasova, SSP Dragana Đilasa 4,5 odsto, koalicija DSS/POKS 4, Dosta je bilo 3,8, manjinske stranke 4, ekološki pokreti 2,7, Narodna stranka Vuka Jeremića 2,5 odsto, Dveri 2, Zavetnici 2, SRS 1,5, Pokret slobodnih građana 1,4 odsto i Demokratska stranka 1,2.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.