SNS: Promena vlasti u Novom Sadu zavisi od SPS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2012, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Promena vlasti u Novom Sadu zavisi od SPS-a

NOVI SAD -

Predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da od Socijalističke partije Srbije (SPS) zavisi da li će biti promenjena vlast u Novom Sadu.

"Garantujem da će, ako SPS izađe iz koalicije sa Demokratskom strankom (DS), vlast u Novom Sadu biti promenjena", rekao je Vučević na konferenciji za novinare, ali nije precizirao kada bi to moglo da se dogodi.

Vučević je dodao da naprednjaci računaju na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odbornike Demokratske stranke Srbije i Dveri kao potencijalne partnere za novu vladajuću koaliciju.

SNS u Skupštini Novog Sada ima 15 odbornika, DSS i Dveri po pet, a SPS sedam, što su 32 odbornika koji nisu apsolutna većina u parlamentu sa ukupno 78 odbornika.

Na pitanje na koji način onda SNS misli da formira većinu, Vučević je rekao da postoji i mogućnost saradnje sa odborničkim klubom "Svi za Novi Sad", koji čine tri odbornika Srpskog pokreta obnove (SPO) i šest odbornika Romske demokratske stranke.

"SPO može biti potencijalni saradnik SNS-u u Novom Sadu. Razgovaraćemo s njima o tome i ne isključujem mogućnost da postignemo dogovor", kazao je on.

Vučević je odbacio spekulacije da naprednjaci pokušavaju da preuzmu vlast u glavnom gradu Vojvodine tako što kupuju odbornike vladajuće većine.

U Novom Sadu je na vlasti koalicija DS, Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i SPS-a.

DS je na izborima osvojila 18 odborničkih mandata, LSV, na čijoj listi su bili i kandidati SPO, 15, a koalicija oko SPS-a sedam mandata, tako da imaju 40 od ukupno 78 odbornika.

Srpska radikalna stranka u Skupštini grada ima pet odbornika i odbacila je svaku mogućnost saradnje sa SNS koju nazivaju izdajničkom. Savez vojvođanskih Mađara i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora imaju po jednog odbornika.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NS: SNS zove SPS na pregovore o vlasti

Izvor: Akter, 27.Jul.2012

Predsednik GO SNS-a u Novom Sadu Miloš Vučević najavio je da će ta stranka naredne sedmice uputiti formalni poziv SPS-u za razgovore o formiranju nove većine

Nastavak na Akter...

U Novom Sadu (ne)će biti promene vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2012

NOVI SAD -..Predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da od Socijalističke partije Srbije (SPS) zavisi da li će biti promenjena vlast u Novom Sadu..."Garantujem da će, ako SPS izađe iz koalicije sa Demokratskom strankom (DS), vlast u Novom Sadu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SPS u Novom Sadu: Ostajemo sa Demokratskom strankom u vlasti

Izvor: S media, 27.Jul.2012

Predsednik Gradskog odbora SPS-a Siniša Sević izjavio je da koalicija koja je sada na vlasti u Novom Sadu ima stabilnu većinu od 47 odbornika i da, za sada, nema elemenata koji ukazuju da bi moglo doći do prekomponovanja gradske vlasti..."Takve spekulacije nisu dobre ni za Novi Sad, ni za Novosađane,...

Nastavak na S media...

SPO i RDS: Razgovaraćemo sa svima o vlasti u Novom Sadu

Izvor: Novine novosadske, 27.Jul.2012

Odbornička grupa “Svi za Novi Sad”, koju čine tri odbornika Srpskog pokreta obnove (SPO) i šest odbornika Romske demokratske stranke (RDS), saopštila je danas da će o ostvarenju svojih programskih ciljeva “ubrzo” razgovarati sa gradonačelnikom, ali i sa svim ostalim relevantnim strankama...

Nastavak na Novine novosadske...

Cilj DSS: Bez DS i LSV u Novom Sadu

Izvor: B92, 27.Jul.2012

Novi Sad -- Cilj Demokratske stranke Srbije je da LSV i Demokratska stranka više ne vladaju Novim Sadom, kazao je predsednik Gradskog obora DSS Borko Ilić...Ali, kako je rekao, u ovom trenutku sve zavisi od SPS-a koji mora da napravi prvi korak...On je istakao da je DSS spremna da uđe u gradsku vlast,...

Nastavak na B92...

SPO-RDS: Podržaćemo svaku vlast koja brine o interesima Novosađana

Izvor: Radio 021, 27.Jul.2012

Nedavno formirana odbornička grupa u Skupštini Novog sada "Svi za Novi Sad", koju čini tri odbornika SPO i šest iz Romske demokratske stranke, saopštila je da će "podržavati svaku gradsku vlast koja brine o interesima Novosađana i prihvata programske ciljeve ove grupe.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.