Izvor: Novine novosadske, 27.Jul.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Sa DSS i Dverima rušimo vlast, čekamo SPS

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da je zadatak te partije u Novom Sadu da dođe do smene „najlošijeg i najnesposobnijeg gradonačelnika u istoriji grada – Igora Pavličića i da se smeni najkorumpiranija vlast u istoriji grada, koju predvodi Demokratska stranka“.
- SNS smatra da sadašnja vlast ne izražava volju Novosađana, jer smo ubeđeni da glasači pojedinih političkih činilaca iz koalicije sa DS nisu glasali >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << za Aleksandru Jerkov (LSV) i Igora Pavličića, koji je ocenjen od strane građana kao najnesposobniji gradonačelnik. DS snosi direktnu odgovornost što je Novi Sad bio bez ijedne investicije i novog radnog mesta, grad koji je postao sinonim za nebezbednost i nesigurnost u celoj Srbiji, grad bez perspektive, koji svi u našoj zemlji i regionu vezuju za četiri dana jednog festivala koji je postao politički, to je nešto što Novosađani neće da trpe – ocenio je Vučević.
Sa DSS i Dverima smo u poodmaklim razgovorima oko zajedničkih ciljeva i to će biti platforma za promenu vlasti u Novom Sadu

Što se tiče saradnje sa ostalim političkim strankama, prema Vučevićevim rečima, odbornički klub “Pokrenimo Novi Sad – Tomislav Nikolić” postićiće sporazum sa Demokratskom strankom Srbije i Dverima.
- Tu smo već u poodmaklim razgovorima oko zajedničkih ciljeva i to će biti platforma za promenu vlasti u Novom Sadu – naglasio je Vučević i najavio da će predstavnike Socijalističke partije Srbije i njihove koalicione partnere sledeće nedelje formalno pozvati na razgovore.
- Oni nek daju odgovor Novosađanima da li žele da budu kontinuitet vlasti Pavličića, ili su spremni da uđu u grupu političkih činilaca koji smeju da menjaju grad i pokrenu Novi Sad na bolje – istakao je Vučević.
Matematika će biti vrlo jasna i precizna kada dobijemo odgovor SPS. Ne znamo da li će svi odbornici SRS podržati LSV i DS. Koliko sam ja dobio informaciju formiran je novi odbornički klub u gradskom parlamentu koji predvodi Srpski pokret obnove. SPO može biti potencijalni politički saradnik SNS u Novom Sadu. Razgovaraćemo sa njima, ne isključujemo tu mogućnost. SNS nema nikakav strah ni od potencijalnih novih izbora u Novom Sadu.

Upitan da li je upoznat sa spekulacijama oko kupovine mandata, Vučević je izjavio da ne zna ništa o tome.
- O kupovini i krađi pričaju oni koji kradu i koji su stručnjaci za krađu i kupovinu glasova. Nikoga nećemo kupovati, niti smo kupovali, samo ćemo pozvati sve odbornike koji su spremni da menjaju grad na bolje da nam se pridruže. Zakon je takav da mandat pripada odborniku, moguće da će neki odbornici prepoznati iinteres u tome da se priključe novoj vladajućoj većini. Za te “radove” i poslove je stručna DS. Oni svaki dan sede s radikalima i mole ih da ih podrže. SRS je na izborima išla pod imenom “SRS – dr Aleksandar Martinović”, a nek pogledaju gde im je sad Martinović – podsetio je Vučević.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.