Rističević: Rok za preregistraciju oružja biće produžen za dve godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2020, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rističević: Rok za preregistraciju oružja biće produžen za dve godine

Poslanik na listi Srpske napredne stranke Marijan Rističević, jedan od predlagača izmena Zakona o oružju i municiji o kojima poslanici danas raspravljaju, kaže da je cilj zakona produženje roka za preregistraciju oružja koji ističe 5. marta.

Rok za preregistraciju oružja se sa 5. marta 2020. godine pomera za dve godine, rekao je Rističević.

On je ocenio da je rok od dve godine primeren i da bi MUP i RTS trebalo da na svaka tri meseca podsećaju građane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na rok koji, kaže, nije beskonačan.

Prema Rističevićevim rečima, oko pola miliona građana nije pokrenulo postupak za zamenu oružanog lista, ocenjujući da je jedan od razloga i komplikovana procedura.

"Verujem da zakon nije završen i da u naredne dve godine eventualno može da se donese novi ili da se postojeći popravi", rekao je Rističević.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poslanici podržali produženje roka za preregistraciju oružja

Izvor: Radio 021, 02.Mar.2020

Narodni poslanici podržali su u skupštinskoj raspravi Predlog zakona o izmeni Zakona o oružju i municiji, i istakli da se građanima mora omogućiti dodatni rok za preregistraciju oružja...Aleksandar Stevanović iz Stranke moderne Srbije rekao je da produženje roka nije sporno, ali da pre svega...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.