Poslanici završili rad, nastavak sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2020, 04:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici završili rad, nastavak sutra

Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras načelnu raspravu o Predlogu izmena Zakona o oružju i municiji, kojim se pomera rok sa 5.marta 2020. godine za dve godine za preregistraciju oružja.

Skupština će rad će nastaviti sutra, a na dnevnom redu su Predlog zakona o potvrđivanju protokola o izmenama i dopunama Konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Aneksa 1 Sporazuma o ekonomskoj i tehnološkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnji između Vlade Srbije i Vlade Azerbejdžana.

Pred poslanicima su i Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova RIK-a koji je podnela poslanička grupa Stranka moderne Srbije.

Parlamentarci su danas podržali izmene zakona u načelnoj raspravi, a o njima će se najverovatnije glasati u sredu.

Tokom rasprave o izmenama Zakon o oružju i municiji, poslanik Srpske radikalne stranke Božidar Delić ocenio je da prethodni rok nije bio realan, jer se prvi put od svih vlasnika oružja tražio i zdravstveni pregled, dok je socijalista Neđo Jovanović najavljujući podršku zakonu rekao da se ne sme dozvoliti da se građani zbog stalnog odlaganja oglušuju o svoje obaveze.

Produženje roka nije sporno, rekao je poslanik Stranke moderne Srbije Aleksandar Stevanović i ocenio da je neophodno bolje planiranje zakona, jer se, kaže, i ranije dešavalo da su zakoni donošeni, a da nema administrativnih kapaciteta za primenu.

Poslanik na listi Srpske napredne stranke Marijan Rističević, jedan od predlagača izmena Zakona o oružju i municiji, rekao je da se izmenama zakona rok za preregistraciju oružja sa 5.marta 2020.godine pomera za dve godine.

On je ocenio da je rok od dve godine primeren i da bi MUP i RTS trebalo da na svaka tri meseca podsećaju građane na rok koji, kaže, nije beskonačan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština počela redovno prolećno zasedanje

Izvor: B92, 02.Mar.2020

Beograd -- Skupština Srbije počela je danas redovno prolećno zasedanje, a na dnevnom redu prve sednice je Predlog zakona o izmeni Zakona o oružju i municiji...Predloženim rešenjem rok za preregistraciju pištolja, pušaka i municije sa 5. marta 2020. godine pomera se za dve godine. Procenjuje se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.