Izvor: N1 televizija, 02.Avg.2018, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posledice uvredljivog tvita Radete za - Zoranu Mihajlović

Da li će prva, i za sada jedina, posledica uvredljivog tvita Vjerice Radete o preminuloj predsednici organizacije Majke Srebrenice, biti sankcionisanje Zorane Mihajlović? Naime, naprednjaci su oštro reagovali na njenu konstataciju da i pored osuda vrha države i stranke ne očekuje smenu Radete sa mesta potpredsednice Skupštine.

Izvor: N1

Da li će zbog komentara da i pored osuda neće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << biti posledica po Vjericu Radetu, posledice imati Zorana Mihajlović. Predsednik izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić najavio da će na stranačkim organima insistirati na njenoj odgovornosti.

Televizija N1 nije uspela da na ovu temu dobije komentar od Zorane Mihajlović, a press služba SNS-a nije odgovorila na pitanje N1 da li je zakazana sednica predsedništva stranke na kojoj bi se razgovaralo o njenoj izjavi i eventualnim posledicama.

I polanik SNS-a i član predsendištva stranke Vladimir Đukanović, koji je već duže vreme u otvorenom sukobu sa Mihajlović, nije želeo pred kamere N1, ali je ranije na svom video blogu naveo da je njena izjava, kap koja je prelila čašu.

"Ovo je nešto što bi moglo zaista da, bar se nadam, utiče na to da ova bude isključena iz stranke. U najmanju ruku. Jer ovo je bezobrazluk. To njeno samoreklamerstvo, to njeno podilaženje i svaka izjava koja se daje da na neki način ide na ruku opoziciji. Pa idi onda tamo kod Đilasa, idi kod Šolaka, idi gde god hoćeš pa tamo daj takve izjave", naveo je Đukanović na Jutjubu.

Politički analitičar Dragomir Anđelković, međutim, podseća da je Zorana Mihajlović i ranije iznosila stavove koji su nisu bili prihvatljivi svima u SNS-u.

"Ona je ranije imala određeni manevarski prostor da unutar SNS-a ima jednu drugačiju liniju od mejnstrima. Da bude prihvatljiva za jedan deo opozicionih birača i onih koji su neutralni u kontekstu "cach all" strategije SNS-a. Ali ovaj put, da li namerno ili slučajno, otišla je mnogo daleko. Lično mislim da će imati određene sankcije i da će povući negativne konsekvence kada se radi o poziciji unutar partije, ali da je ipak neće u ovom momentu izbaciti", smatra Dragomir Anđelković.

Podsetimo, osim sa stranačkim, Zorana Mihajlović sukobljavala se javno i sa svojim kolegama u Vladi. Jasno je negodovala zbog pohvale predsednice vlade Ane Brnabić NALED-u, sa ministrom za rad Zoranom Đorđevićem bila je u sukobu u vezi sa Zakonom o rodnoj ravnopravnosti i u tihom ratu sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i njegovom strankom u vezi sa aferom oko kupovine stana.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Anđelković: Očekujem sankcije za Mihajlović u SNS

Izvor: N1 televizija, 02.Avg.2018

Da li će posledice spornog tvita Vjerice Radete najpre osetiti potpredsednica vlade Zorana Mihajlović? U vladajućoj stranci oštro reagovali na njenu konstataciju da i pored osuda vrha države i stranke, ne očekuje smenu Radete...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.