Poslanici Saveza za Srbiju traže ostavku Gojković zbog potpisa na zahtevu za sazivanje sednice

Izvor: Beta, 13.Feb.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici Saveza za Srbiju traže ostavku Gojković zbog potpisa na zahtevu za sazivanje sednice

Poslanici Saveza za Srbiju tražili su danas hitnu i neopozivu ostavku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković jer je na zahtevu za održavanje vanredne sednice parlamenta potpisano dvoje poslanika koji su podneli ostavke.Narodna stranka je saopštila da su na tom zahtevu potpisi poslanika Vesne Rakonjac i Željka Sušeca, koji više nisu poslanici vladajuće koalicije, zbog čega je ta stranka zahtev ocenila kao falsifikat."Ovaj falsifikat najbolje pokazuje kako Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri vrše vlast i uništavaju sve institucije u Srbiji. Maja Gojković mora hitno da podnese ostavku jer je nedostojna funkcije predsednice parlamenta", naveo je potpredsednik Narodne stranke i poslanik Miroslav Aleksić u pisanoj izjavi.Aleksić je najavio da će protiv Gojković biti podneta krivična prijava, jer, prema njegovim rečima, političku i pravnu odgovornost za to mora snositi prvenstveno predsednica skupštine."Ovo je još jedan u nizu dokaza da poslanici Narodne stranke i Saveza za Srbiju, kao i drugi poslanici opozicije, opravdano bojkotuju parlament i da apsolutno ne bi trebalo davati legitimitet urušavanju najvišeg zakonodavnog tela", ocenio je Aleksić.On je rekao da je sednica Skupštine Srbije sazvana nelegalno, pa je zbog toga i ona nelegalna.Gojković je u ponedeljak, 11. februara, sazvala Jedanaesto vanredno zasedanje Skupštine Srbije na zahtev 154 narodna poslanika.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Na zahtevu za sednicu i bivši poslanici, Martinović kaže da je u pitanju tehnička greška

Izvor: Radio 021, 13.Feb.2019

Među 154 poslanika koji su potpisali zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Srbije, koja je u toku, našla su se i imena i potpisi petoro bivših poslanika, od kojih je četvoro ostavke podnelo još 2017. godine...Sednica Skupštine Srbije počela je vanredno zasedanje u ponedeljak, a na dnevnom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.