Na zahtevu za sednicu i bivši poslanici, Martinović kaže da je u pitanju tehnička greška

Među 154 poslanika koji su potpisali zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Srbije, koja je u toku, našla su se i imena i potpisi petoro bivših poslanika, od kojih je četvoro ostavke podnelo još 2017. godine.
Na zahtevu za sednicu i bivši poslanici, Martinović kaže da je u pitanju tehnička greška
Foto: 021.rs
Sednica Skupštine Srbije počela je vanredno zasedanje u ponedeljak, a na dnevnom redu je oko 40 zakonskih predloga i akata, uglavnom iz oblasti obrazovanje. Ovo zasedanje ne bi moglo da bude održano da prethodno, kako predviđa zakon, najmanje trećina narodnih poslanika nije podnela zahtev predsednici parlamenta Maji Gojković.
 
Zahtev za sazivanje ove sednice je međutim potpisalo 149 poslanika vladajuće koalicije, ali i još pet bivših parlamentaraca, svi iz redova Srpske napredne stranke, koji su ostavke u Skupštini podneli 2017. i 2018. godine. Vesna Rakonjac i Branislav Blažić, čija se imena nalaze na tom spisku i koji više ne obavljaju poslaničke funkcije, navode za Insajder da taj zahtev nisu potpisali.
 
Vesna Rakonjac je poslaničku funkciju prestala da obavlja 21. decembra 2017. godine i sada je na mestu direktorke Uprave za biomedicinu pri Ministarstvu zdravlja. Na pitanje kako se njen potpis našao na zahtevu za održavanje vanredne sednice, navodi da ne zna o čemu se radi.
 
"Ja od 22. decembra 2017. nemam nikakve veze sa dešavanjima u parlamentu i od tada nemam pristup dokumentima", kaže Rakonjac. Ona ističe da taj zahtev nije videla i da ne zna o čemu se radi.
 
Na zahtevu za sazivanje vanredne sednice našao i potpis Branislava Blažića, koji je ostavku na mesto poslanika u Skupštini podneo još 10. oktobra 2017. Blažić od tada obavlja funkciju državnog sekretara u Ministarstvu za zaštitu životne sredine.
 
"Ništa nisam potpisivao u vezi sa sazivanjem Skupštine, jer kao državni sekretar u Ministarstvu tako nešto ne mogu da uradim. Možda je došlo do neke tehničke greške, jer sam u Ministarstvu još od 2017. godine”, kaže on za Insajder.
 
Na istom spisku je i Aleksandra Đurović, takođe bivša poslanica SNS. Ona je ostavku podnela 8. septembra 2017. godine, a trenutno je na funkciji ambasadora u inostranstvu. Na zahtevu poslanika vladajuće većine našla su se i imena Željka Sušeca, koji nije poslanik od 4. juna prošle godine i Marka Gavrilovića, koji je ostavku na mesto poslanika podneo 10. oktobra 2017.
 
Martinović: U pitanju tehnička greška
 
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je da je njegovom greškom prilikom zakazivanja sednice pušten stari spisak narodnih poslanika na kojem je nekoliko ljudi koji su u međuvremenu prestali da budu poslanici.
 
On je rekao da je pušten dopis predsednici parlamenta Maji Gojković da je došlo do tehničke greške i da je pušten validan spisak sa istim brojem potpisa.
 
"U pitanju je tehnička greška. Ja se izvinjavam svim narodnim poslanicma i predsednici Skupštine Srbije", kazao je Martinović.
 
Poslanici Saveza za Srbiju traže ostavku Maje Gojković
 
Poslanici Saveza za Srbiju tražili su danas hitnu i neopozivu ostavku predsednice Skupštine Maje Gojković.
 
"Ovaj falsifikat najbolje pokazuje kako Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri vrše vlast i uništavaju sve institucije u Srbiji. Maja Gojković mora hitno da podnese ostavku jer je nedostojna funkcije predsednice parlamenta", naveo je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.
 
On je najavio da će protiv Gojković biti podneta krivična prijava, jer, prema njegovim rečima, političku i pravnu odgovornost za to mora snositi prvenstveno predsednica skupštine.
  • sirac

    14.02.2019 09:41
    ...
    Ovo je bolje od Bodruma
  • Slanina

    14.02.2019 09:00
    ...
    Da li je na tom, starom, spisku pisalo da su on i Vucic radikali?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.