Polemika Jovanovića i Kozareva

Izvor: RTS, 15.Maj.2018, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika Jovanovića i Kozareva

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ocenio je da je španski premijer Marijano Rahoj učinio "više za dostojanstvo i međunarodnu poziciju Srbije", uoči predstojećeg samita EU-Zapadni Balkan, od predsednika Aleksandra Vučića. Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dušan Kozarev poručuje da su predstavnici Narodne stranke Vuka Jeremića "izgubili svaki kredibilitet da se bave Kosovom i Metohijom posle pogubne diplomatske akcije pred Međunarodnim sudom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravde".
Nikola Jovanović tvrdi da vlast u Srbiji "nije preduzela nijedan potez kojim bi tražila da Kosovo na samitu nema tretman suverene države", već da je "sav teret pao na Španiju".
Potpredsednik Narodne stranke je, u emisiji "Pravi ugao" Raditelevizije Vojvodine, rekao da ta stranka smatra da bi pregovore sa Prištinom trebalo produžiti i ne bi trebalo pristati na "lažni cajtnot".
Jovanović, takođe, smatra da je Srbija za samit "kandidovala potpuno pogrešne projekte", jer su, kako je rekao, obnova železnice, obezbeđivanje pijaće vode iz vodovoda građanima u Vojvodini, kanal Dunav-Tisa-Dunav, moravski i fruškogorski koridor, mnogo preči i prioritetniji od auto-puta do Tirane.
Kozarev: NS nema kredibilitet
Predstavnici Narodne stranke Vuka Jeremića "izgubili su svaki kredibilitet da se bave Kosovom i Metohijom onoga trenutka kada su zajedno sa svojim šefom izmamili od Međunarodnog suda pravde podršku albanskim secesionistima, ili aplaudirali takvom ishodu predstavljajući ga javnosti kao pobedu srpske diplomatije", saopštio je Dušan Kozarev, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.
"Vuk Jeremić, koji voli da govori o dostojanstvu Srbije, učinio je svojom pogubnom diplomatskom akcijom pred Međunarodnim sudom pravde više za kosovsku nezavisnost nego Tači i Haradinaj zajedno. Time je dostojanstvo Srbije zgaženo više i bolnije nego što su zajedničkim snagama mogli da ga zgaze Džejmi Šej, Vesli Klark i Havijer Solana", ističe se u saopštenju.
Niti oni išta znaju o diplomatiji, niti mare za srpske nacionalne interese, a "vrhunski domet njihovog političkog delovanja je kibicovanje i dobacivanje laži i podmuklih parola", dodao je Kozarev.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.