Izvor: N1 televizija, 08.Feb.2018, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklon paketi Mladenovčanima - kampanja ili briga Opštine?

Opština Mladenovac izdvaja 10 miliona dinara za poklon pakete namenjene socijalno ugroženim građanima. To su objavili odbornici pokreta Samo jako, na osnovu dokumenata koja su dobili od nekih članova gradskog veća. Dok opozicioni odbornici sumnjaju da je u pitanju predizborna promocija vladajuće SNS o trošku svih građana, u opštini - bez komentara.

Izvor: N1

Ulje, pašteta, narezak, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << šećer, brašno, plazma, kafa, pirinač, makarone, u jednom, sredstva za higijenu u drugom paketu. I tako dve i po hiljade puta, za dve i po hiljade Mladenovčana. Koštaće to opštinsku kasu 10 miliona dinara.

Za odbornike pokreta Samo jako pomoć socijalno ugroženima nije sporna. Sporan im je način na koji se odlučuje o trošenju novca svih Mladenovčana.

"Zato što je novac prenet u budžetsku rezervu, a kada se troši novac iz budžetske rezerve radi se o tome da proceduralno novcem raspolaže izvršni organ, koji se zove Veće i sva ta sredstva mogu da se utroše bez prolaska kroz skupštinu. Odbornici ne moraju da znaju u šta se sredstva troše", kaže odbornica pokreta Samo jako Jasmina Grbić.

S obzirom na to da se troše u jeku kampanje pred beogradske izbore, odbornici pokreta Samo jako sumnjaju da je glavni cilj troška stranačka promocija.

"Sporno je i to kako su oni procenili koliko vredi glas jednog građanina. Sveli su građane na paket koji sadrži litar ulja, kilogram šećera i kilogram praška. Ja ne mogu da verujem ali očigledno da to na taj način funkcioniše", kaže Grbić.

Da li je očigledno ili ne? Zašto baš pred izbore i da li su ranije na sličan način pomagali ugroženim Mladenovčaima? Odgovore na ta pitanja iz opštine Mladenovac čekamo dva dana. Probali smo mailom, pa telefonom, pa na licu mesta.

N1: Dobar dan, da li imate nekog ko je za saradnju sa medijima?

"Imamo, molim Vas samo isključite kameru dok ne siđu".

Kada smo kameru isključili, u opštini su nam rekli da predsednik opštine Vladan Glišić isuviše zauzet da bi stao pred kamere N1. Zato obećavaju pisani odgovor.

Obećani odgovor do ovih vesti nije stigao.

A ni informacija o podeli poklon paketa nije stigla ni do jednog od Mladenovčana s kojima smo razgovarali. Pa ni do onih najstarijih kojima su, između ostalih, ti paketi namenjeni.

"Baš nisam upoznat sa tim", "Nisam dobijala, ne znam, nije mi niko nista pričao", "Pa bilo je nekih sigurno sitnica, nije me interesovalo pa zato", "Nismo videli, nismo čuli", "Jesi ti video to? Ma ne, oni nemaju ni za sebe. Nemaju ni za pelir da kupe", neki su od odgovoira građana Mladenovca.

Ako za poklon pakete hrane i sredstva za higijenu nisu, za poklon koncert Ace Lukasa većina je čula. ž

"Znate kako smo ovde, to ćete da kažete 4. marta. Ovi što ne mogu da glasaju, roditelje za uvo pa na izbore, jer nema svirke za džabe, ako nismo sa najboljima", rekao je tada Ava Lukas.

Svirka Ace Lukasa ipak nije bila potpuno besplatna. Nema informacije koliko, ali na sajtu opštine Mladenovca postoji informacija da su iz opštinskog budžeta plaćeni prateći troškovi održavanja koncerta.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sporni poklon paketi za socijalno ugrožene Mladenovčane

Izvor: N1 televizija, 08.Feb.2018

Opština Mladenovac izdvaja 10 miliona dinara za poklon pakete namenjene socijalno ugroženim građanima. To su objavili odbornici pokreta Samo jako, na osnovu dokumenata koja su dobili od nekih članova gradskog veća. Dok opozicioni odbornici sumnjaju da je u pitanju predizborna promocija vladajuće...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.