Završena sednica Predsedništva SNS: Prisustvovali Brnabić, Mali... FOTO

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 17:49

Završena sednica Predsedništva SNS: Prisustvovali Brnabić, Mali... FOTO

Danas je u sedištu Srpske napredne stranke održana sednica Predsedništva.

Važni funkcioneri SNS su bili na sednici.

Među njima su Siniša Mali, Ana Brnabić, Tomislav Momirović, Marija Obradović, Aleksandar Martinović, Sandra Božić, Goran Vesić.

Prvi se nakon sednice obratio Miloš Vučević.

Na početku je istakao kako je zahvalan predsedniku Aleksandru Vučići na neizmernoj podršci na prethodnim izborima.

"Ići >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćemo polako u skladu sa rokovima. Na lokalnom nivou nećemo da žurimo. Pokazaćemo da imamo snage za nova imena i nova lica. Što se tiče Narodne skupštine, rokovi teku od 12. januara, to je 30 dana. Kada budemo imali konačnu odluku ko će činiti skupštinsku većinu, mi ćemo to podeliti sa javnosti. Kada predsednik republike bude sazvao konsultacije, tražićemo mandat za sastavljanje Vlade", kazao je Vučević.

Vučević je poručio da nije bilo reči o personalnim rešenjima, to jeste ko će biti kandidat za predsednika Narodne skupštine.

"Prvo ćemo razgovarati o Narodnoj skupštini, a tek onda o sastavu Vlade. Ovo je stranka koja ima potencijal da da više kvalitetnih kandidata koji mogu da budu mandatari. Lista Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane je odnela pobedu...", kazao je Vučević.

Prema njegovim rečima, Stranka vojvođanskih Mađara je strateški partner SNS-a, i imaju svoj odbor i predstavnike.

"Razgovaraćemo sa SPS, pozvaćemo ih na razgovor", kazao je Vučević.

" Ili će biti većine ili će se ponovo ići na izbore. Mi mislimo da nije dobro da idemo na izbore, ali to zavisi od političke odluke od svih onih koji su učestvovali. Ali bez glavnog grada teško može da se razvija projekat Ekspo 2027. Mislimo da je bolje da se izabere većina. Kada budemo imali nešto konkretnije, mi ćemo vas obavestiti. Ništa se neće raditi na silu. Nisam siguran da svi dobro procenjuju kako će proći na ponovnim izborima, ni da dobro razumeju šta bi se desilo. Osim ako očekujete da sami dobijete većinu, što nije politička realnost. Mi bi voleli da vidimo konstituisanje većine u Beogradu, ako ne, biće ponovni izbori. Mi sa SPS-om imamo 54, ako se ne varam. Ko može da dođe do računice da mu je dobro da ide na nove izbore? Treba da stave prst na čelo i vide da li je to za njih dobro", pojasnio je Vučević.

Vučević je potom pričao o stanju u Vojvodini.

"Na regionalnom ali i na pokrajinskom nivou očekujemo da vidimo neke nove ljude", kazao je on.

Govoreći o obaveznom vojnom roku, kazao je da čeka zajedničku analizu vojnog kabineta predsednika republike i vojnog komandanta, te da je formirana i radna grupa.

Kazao je da ministartsvo neće odustati od uvođenja obaveznog vojnog roka.

"Srbija je vojno neutralna država", istakao je Vučević.

"Naša vojska mora biti kombinacija narodne vojske i profesionalnig sastava koji je zadužen za najteže zadatke u Vojsci Srbije."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počela sednica Predsedništva SNS: Prisustvuju Brnabić, Mali, Gujon... (FOTO)

Izvor: Blic, 15.Jan.2024

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke počela je u 17 časova u sedištu te stranke na Novom Beogradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.