Pobeda SNS u Užicu i Kragujevcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2020, 01:22

Pobeda SNS u Užicu i Kragujevcu

U izbornom štabu SNS-a navode da je ova koalicija na lokalnim izborima u Užicu osvojila 54,71 odsto tako da ima većinu od ukupno 67 odborničkih mandata u Skupštini grada.

Srpska napredna stranka i koalicija na parlamentarnim izborima ostvarila je u Užicu 56 odsto glasova.

Krsto Janjušević naveo je da je ovo još jedna velika pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << demokratije u Užicu.

“Velika pobeda u kojoj ne želimo da niko bude poražen,jer ovo je pobeda svakog građanina Užica ,jer će novi tim koji će voditi grad svu svoju energiju usmeriti na razvojne projekte u kojima će imati podršku Vlade Srbije”,naglasio je Janjušević.

Prema nezvaničnim rezultatima posle liste “Aleksandar Vučić-za našu decu” na lokalnim izborima oko 25 odsto glasova u Užicu osvojila je Zdrava Srbija ,a 12 odsto koalicija SPS,Jedinstvena Srbija.

Kragujevac: SNS preko 40 odsto,Verko Stevanović drugi

Vukoje Radovanović, predsednik GIK Kragujevac je rekao da je do sada obrađeno 38 od ukupno168 biračkih mesta u Šumadiji i da je SNS dobio "četrdeset i nešto procenata", a drugi je Veroljub Verko Stevanović da "Svi na ovu stranu".

Treći je, kaže, SPS - JS i, kako navodi, jedno prijatno iznenađenje - lista "300 Kragujevčana", mladi momci i "osveženje za Kragujevac."

Prema do sada pregledanim zapisnicima, nije bilo nikakvih nepravilnosti tokom izbora.

“Ovako kako je krenulo, realno je da neće biti ponavljanja na biračkim mestima. To je moja želja kao predsednika komisije, a da li će biti videćemo", rekao je Radovanović.

Izlaznost na lokalu bila je, kaže, oko 53 odsto.

Momčilović: Spremni na saradnju sa SNS

Ivica Momčilović, predsednik GO SPS, lista SPS -JS, kaže da izborni rezultati i vođstvo SNS -a nije nikakvo iznenađenje u Kragujevcu, jer se rezultati poklapaju s predizbornim predviđanjem.

“Mi smo tu negde između devet I deset procenata trenutno. Ne očekujem da tu bude nekih značajnijih pomeranja. Ono što je izvesno da će Srpska napredna stranka imati i bolje rezultate nego na prethodnim izborima, kao i naša koalicija SPS - JS. Sve ono što smo radili do sada i što planiramo da radimo i sve naše kapacitete, stavljamo u službu građana. Zavisi od mandatara i onih koji budu formirali vlast, a to je Srpska napredna stranka, u kojem će smeru ta priča ići. Mi smo tu spremni da sarađujemo i radimo, a od njih zavisi kako će se stvari odvijati. ”
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naprednjacima u Užicu 54 odsto glasova, Stamatović na oko 22 odsto JOŠ ČETIRI LISTE PREŠLE CENZUS

Izvor: Blic, 22.Jun.2020

Koalicija oko Srpske napredne stranke na lokalnim izborima u Užicu osvojila je 54,08 odsto glasova, rečeno je "Blicu" u izbornom štabu užičkih naprednjaka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.