Niko ne priznaje da pregovara sa SNS

Izvor: Blic, 22.Okt.2011, 03:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko ne priznaje da pregovara sa SNS

Pojedine stranke iz vladajuće koalicije, koje je lider naprednjaka Tomislav Nikolić pozvao da se opredele između DS i SNS, tvrde da sa naprednjacima ne pregovaraju o formiranju bilo kakve koalicije.

Čak i potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić, koga su nedavno uhvatili na sastanku sa zamenikom predsednika SNS Aleksandrom Vučićem, kaže da su njih dvojica „samo razmenjivali mišljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o raznim temama”.

Lider SDPS Rasim Ljajić, takođe, kaže da sa naprednjacima ne pregovara. U SVM-u tvrde da sve do izbora neće prihvatiti „čaj sa Aleksandrom Vučićem, niti bilo kojim drugim predstavnikom stranke”.

S druge strane, Milan Krkobabić tvrdi da povod njegovog susreta s drugim čovekom SNS nije bilo formiranje koalicije, iako su se, kako kaže, dotakli i te teme, nego nešto drugo.

- S kim ćemo formirati koaliciju odlučićemo isključivo na osnovu toga da li se slažu s donošenjem Nacrta zakona o socijalnom preduzetništvu, koji smo nedavno promovisali, kao i sa poboljšanjem standarda građana, koji je naš najveći cilj. Donošenje zakona o socijalnom preduzetništvu bio je i jedan od motiva za susret s Vučićem jer želimo da obezbedimo što širu podršku ovom zakonu - tvrdi Krkobabić.

On, doduše, priznaje da su razgovori pupsovaca sa čelnicima SNS „učestali u poslednje vreme”, ali očekuje da će uskoro imati razgovore i sa ostalim strankama. PUPS je, kako kaže, prema istraživanjima „trenutno treća stranka po snazi u Srbiji i njihov rejting rapidno raste”.

- Naš cilj je da samostalno pređemo cenzus. Otvoreni smo za razgovore sa svima. Nemamo neprijatelje, tražimo korektne partnere, a elementarno vaspitanje nalaže da prvo pregovaramo s koalicionim partnerima SPS i JS - kaže Krkobabić.

Rasim Ljajić, takođe, tvrdi za „Blic” da za sada samo neformalno razgovara sa URS-om Mlađana Dinkića i s drugim strankama iz vladajuće koalicije.

U URS-u, opet, izjavljuju da pregovaraju samo sa Ljajićem.

- Ukoliko Ljajić ne bude hteo s nama, izaći ćemo samostalno - kažu u toj stranci.

Ljajić, međutim, odgovara da još nije ništa odlučio, ali da će deliti sudbinu stranke s kojom uđe u predizbornu koaliciju.

Balint Pastor, funkcioner SVM, kaže da oni „još nisu dobili poziv na čaj” od naprednjaka, a da će, ako ga dobiju, objasniti Vučiću da ni sa kim ne pregovaraju sve do izbora.

- Posle izbora možemo da pregovaramo s onima koji prihvate naše programske ciljeve, a to je borba za prava mađarske nacionalne zajednice i autonomiju Vojvodine - istakao je Pastor.

Povezane vesti: SNS zakupio TV stanicu do izbora Demokrate moraju jasno da kažu kad će biti održani izbori SNS hoće vladu sa DS bez Dačića Odložen miting opozicije
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Rasim Ljajić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.