Naprednjaci preuzeli vlast u Kladovu

Izvor: RTS, 29.Maj.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci preuzeli vlast u Kladovu

Srpska napredna stranaka i Socijaldemokratska stranka formirale su novu opštinsku vlast u Kladovu, a socijalisti su prešli u opoziciju.
Za predsednika opštine izabran je Dragan Budujkić iz SNS-a a za zamenika predsednika Skupprštine opštine Kladovo izabran je Milisav Ratopekić, takođe član SNS-a, objavljeno je na sajtu opštine, prenosi Tanjug.

Do promene vlasti došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je nakon podnete inicijative odbornika sa liste SDS i SNS tako da su izabrani i novi članovi opštinskog veća.
Odbornici Socijalističke partije Srbije, koji su bili na vlasti u koalicji sa SDS nisu prisustvovali sednici, dok bivši predsednik opštine Radovan Arežina iz redova SPS-a aktuelna dešvanja tumači kao želju za slabljenjem socijalista uoči lokalnih izborta koji se očekuju u decembru.
Arežina je rekao Tanjugu i da je u Kladovu došlo do poltičke promene koju je izazvao SDS "želeći da oslabi pozicju SPS".
Bivši predsednik opštine smatra i da se u suočavanjju sa posledicama poplava i ostalim problemima SPS dobro nosio i bio veoma koretan prema svima dodavši da to nije bio slučaj sa SDS koji je osnovan od bivših članova Demokratske stranke.
Predsednika Skupštine opštine Kladovo ostao je Dragan Marinović a zamenik predsednika opštine Borislav Petrović iz iste stranke.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kladovo: SNS uz SDS do vlasti

Izvor: B92, 29.Maj.2015

Srpska napredna stranaka i Socijaldemokratska stranka formirale su novu opštinsku vlast u Kladovu, dok su socijalisti prešli u opoziciju...Za predsednika opštine izabran je Dragan Budujkić (SNS) a za zamenika predsednika Skupštine opštine Kladovo izabran je Milisav Ratopekić, takođe član SNS-a,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.