Kladovo: SNS uz SDS do vlasti

Izvor: B92, 29.Maj.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kladovo: SNS uz SDS do vlasti

Srpska napredna stranaka i Socijaldemokratska stranka formirale su novu opštinsku vlast u Kladovu, dok su socijalisti prešli u opoziciju.

Za predsednika opštine izabran je Dragan Budujkić (SNS) a za zamenika predsednika Skupštine opštine Kladovo izabran je Milisav Ratopekić, takođe član SNS-a, objavljeno je na sajtu opštine.

Do promene vlasti došlo je nakon podnete inicijative >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbornika sa liste SDS i SNS tako da su izabrani i novi članovi opštinskog veća.

Odbornici Socijalističke partije Srbije, koji su bili na vlasti u koalicji sa SDS nisu prisustvovali sednici, dok bivši predsednik opštine Radovan Arežina (SPS) aktuelna dešvanja tumači kao želju za slabljenjem socijalista uoči lokalnih izborta koji se očekuju u decembru.

Arežina je rekao Tanjugu i da je u Kladovu došlo do poltičke promene koju je izazvao SDS "želeći da oslabi pozicju SPS".

On smatra i da se u suočavanjju sa posledicama poplava i ostalim problemima SPS dobro nosio i bio veoma koretan prema svima dodavši da to nije bio slučaj sa SDS koji je osnovan od bivših članova Demokratske stranke.

Predsednika Skupstine opštine Kladovo ostao je Dragan Marinović (SDS) a zamenik predsednika opštine Borislav Petrović iz iste stranke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.