Mirović: Nema dogovora sa Pajtićem

Izvor: Press, 24.Maj.2014, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Nema dogovora sa Pajtićem

To u intervju za „Blic“ kaže Igor Mirović, potpredsednik SNS i predsednik Saveta za Vojvodinu naprednjaka.
Na koji način će se menjati vlast, izbori ili prekomponovanje?
- Razgovori su u toku i podrazumevaju principe oko kojih bi se okupila nova pokrajinska većina. DS je u pokrajini izgubila legitimitet, a time i političku snagu da upravlja javnim poslovima u ime građana koji je više ne podržavaju. Nova pokrajinska većina otvorila bi mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za donošenje važnih odluka koje se odnose na primenu Statuta i afirmaciju autonomije omeđene Ustavom.
Kad će doći do promene vlasti?
- Verujem u snagu svih političkih stranaka i samih poslanika da prepoznaju šansu koju Vojvodina ne sme propustiti. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko meseci, a taj rok možemo meriti i nedeljama, imati okupljene sve političke snage koje žele izlaz iz aktuelne krize u pokrajinskim institucijama. Za sprovođenje određene politike nije dovoljan samo broj poslanika koji je podržava, već i podrška građana i njena suština - program.
Da li postoji dogovor sa Pajtićem da DS učestvuje u vlasti sa SNS u Vojvodini?.
- Ne postoji.
Često iznosite optužbe na račun vlasti u Vojvodini da se bavi kriminalom. Da li ste podnosili krivične prijavu?
- Politička stranka po pravilu javno iznosi saznanja o zloupotrebama i nepravilnostima u obavljanju javnih funkcija i sprovođenju javnih ovlašćenja. Očigledno je da smo snagom ukupne politike dali podstrek profesionalnim, samostalnim i nezavisnim organima da postupaju na utvrđivanju činjenica i istine u svim slučajevima, ne samo u Vojvodini, nego u celoj republici.
Ove katastrofalne poplave napravile su ogromnu štetu državi i to dok smo u teškoj finansijskoj situaciji. Koliko će trebati vremena da stanemo na noge?
- Vlada Srbije pokazala je visok stepen efikasnosti i spremno odgovorila na katastrofu koja nas je zadesila. U veoma kratkom roku, koji se može meriti satima, angažovala je gotovo sve potencijale društva i već izašla sa prvim planovima sanacije štete. Najbolji dokaz za veoma dobro delovanje Vlade je narodna energija i ogromna solidarnost koja prati i nosi celokupan proces.


Kako su se po vama snašle vojvođanske vlasti? Da li ste im pomagali? Vidimo da u pojedinim gradovima u Srbiji organizacija nije bila na zadovoljavajućem nivou.
- Teška vremena i katastrofalne nepogode obavezuju na jedinstvo i okupljanje oko programa koji predviđa koordinisan rad na otklanjanju posledica, bez politikanstva i podela. Ne želim da ih kritikujem, jer ne želim da ličim na njih.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izbori

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.