Mirović: Bez dogovora s Pajtićem

Izvor: B92, 24.Maj.2014, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Bez dogovora s Pajtićem

Novi Sad -- SNS pozvala je sve političke partije koje imaju poslanike u skupštini Vojvodine na dijalog o promeni aktuelne vlasti, rekao je potpredsednik SNS Igor Mirović.

On je istakao da dogovor s Bojanom Pajtićem da Demokratska stranka (DS) učestvuje u vlasti sa SNS u Vojvodini ne postoji.

Mirović, koji je i potpredsednik Saveta za Vojvodinu SNS, dodao je u intervjuu za "Blic", da su razgovori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o okupljanju nove pokrajinske većine u toku.

"Razgovori su u toku i podrazumevaju principe oko kojih bi se okupila nova pokrajinska većina. DS je u pokrajini izgubila legitimitet, a time i političku snagu da upravlja javnim poslovima u ime gradjana koji je više ne podržavaju. Nova pokrajinska većina otvorila bi mogućnost za donošenje važnih odluka koje se odnose na primenu Statuta i afirmaciju autonomije omedjane Ustavom", ocenio je Mirović.

Mirović je rekao i da očekuje da će u narednih nekoliko meseci, možda i nedelja, biti okupljene sve političke snage koje žele izlaz iz aktuelne krize u pokrajinskim institucijama.

"Za sprovodjenje odredjene politike nije dovoljan samo broj poslanika koji je podržava, već i podrška gradjana i njena suština - program", poručio je Mirović.

Povodom poplava koje su državi nanele ogromnu štetu, na pitanje koliko će vremena Srbiji biti potrebno da stane na noge, Mirović je odgovorio da je "Vlada pokazala visok stepen efikasnosti i spremno odgovorila na katastrofu koja nas je zadesila".

"U veoma kratkom roku, koji se može meriti satima, angažovala je gotovo sve potencijale društva i već izašla sa prvim planovima za sanaciju štete. Najbolji dokaz za veoma dobro delovanje Vlade je narodna energija i ogromna solidarnost koja prati i nosi celokupan proces", smatra Mirović.

Mirović je zaključio da "teška vremena i katastrofalne nepogode obavezuju na jedinstvo i okupljanje oko programa koji podrazumeva koordinisan rad na otklanjanju posledica, bez politikanstva i podela".

DS: Dok Vlada Vojvodine pomaže SNS pokušava da je promeni

Pokrajinski odbor Demokratske stranke u Vojvodini ocenio je danas da, dok Pokrajinska vlada ulaže napore u očuvanje života i imovine gradjana ugroženim poplavama, Srpska napredna stranka (SNS) političkim kalkulacijama pokušava da promeni vlast u pokrajini.

“Vlada Vojvodine, u trenutku kad opasnost od poplava još nije prošla, sve svoje napore ulaže u očuvanje života i imovine gradjana i, za razliku od SNS, nema nameru da se bavi političkim kalkulacijama, pokušajima da se promeni vlast i predizbornom kampanjom dva meseca nakon izbora”, navodi Pokrajinski odbor DS.

U saopštenju se dodaje da su svi članovi Pokrajinske vlade bili na terenu i pomagali gradjanima Srbije a za to vreme pojedinci iz SNS “vršili su pritiske na poslanike u Skupštini Vojvodine a njihov izbor da čine to, umesto da pomažu onima kojima je pomoć bila potrebna, govori više o njima od bilo kog političkog protivnika”.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.