Ministarka u svađi sa savetnicom: Sukob moćnih  dama u vrhu SNS-a

Izvor: Blic, 22.Sep.2014, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka u svađi sa savetnicom: Sukob moćnih dama u vrhu SNS-a

Varnice na relaciji Stanislava Pak - Zorana Mihajlović ponovo su ukazale na sukob koji kao da sve vreme postoji među njihovim šefovima.

I mada ni one same ne žele da podgrevaju priče o sukobu između Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, upada u oči da ovo nije prvi put da se javno sukobljavaju najbliže saradnice bivšeg i aktuelnog lidera naprednjaka, koji danas drže dve ključne pozicije u državi.

Osim toga, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ranije, kao ministarka energetike, upućivala prilično oštre kritike na račun partijskih kolega bliskih Nikoliću. Pretpostavlja se, naime, da je, kada je govorila o ministru koji “na skupovima u inostranstvu govori suprotno od državne politike”, mislila na Milana Bačevića, dok je otvoreno izražavala stav da Oliver Antić posle izlaska iz SNS treba da napusti i Nikolićev kabinet.

Do poslednjeg sukoba došlo je nakon izjave potpredsednice srpske vlade da ne vidi kako bi medijska hajka na Nikolića mogla da se prelije na Vučića jer svako žanje ono što poseje. Nikolićeva savetnica za medije poručila je da ovakvi istupi služe samo za diskreditaciju šefa države.

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da je tu reč o tenzijama između timova Vučića i Nikolića koje su postojale i ranije.

- Nema otvorenog sukoba između Nikolića i Vučića. Postoji jasno razgraničenje među njima i svako radi svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonima. Ne ulazim u to kako ga ko radi - ocenjuje Anđelković, inače blizak SNS, ocenjujući, međutim, da bi upravo tenzije među timovima mogle da se preliju na odnos između predsednika i premijera.

On ne vidi da Zorana Mihajlović deluje kao Vučićev portparol, dok je, s druge strane, posao Stanilave Pak da u javnost iznosi stavove predsednika.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da se ni u jednom trenutku predsednik Srbije nije se suštinski konfrontirao s premijerom - ni oko evrointegracija ni oko uvođenja sankcija Rusiji...

- Ako do sukoba nekad i dođe, biće to onda otvoreni, frontalni sudar u kojem im neće biti potrebni posrednici i izaslanici - smatra on.

Hronika sukoba

Ali, ako hoćete moj lični stav, mislim da bi (Oliver) Antić trebalo da podnese ostavku i na mesto savetnika predsednika države.

(Zorana Mihajlović, 19. decembar 2013)

- Ljudski je grešiti. Sada odluka zavisi isključivo od predsednika Nikolića. O tome ne odlučuje ministarka, već predsednik. Ni on se nije bavio savetnicima u Ministarstvu energetike.

(Stanislava Pak, 20. decembar 2013)

- Ne vidim kako bi medijska hajka na Nikolića mogla da se prelije na Vučića jer svako žanje ono što poseje.

(Zorana Mihajlović, septembar 2014)

- Ova izjava je još jedna u nizu da se omalovaži Nikolić i razdvoje predsednik i premijer. Ta izjava nije izvedena iz stranačke politike SNS, a predviđa i još nešto osim medijskih nastupa. Recimo, prikrivanje nedostataka konkretnih

rezultata u obnovi putne infrastrukture. Nažalost, Nikolić je posejao i Zoranu Mihajlović, pa sada žanje što je posejao.

(Stanislava Pak, 16. septembar 2014)

Sigurna sam da to nije mišljenje predsednika Nikolića. I žao mi je što je gospođica Pak imala loš dan, pa je tako nešto izrekla. Ali sve je OK - kaže Zorana Mihajlović za “Blic” povodom poslednje izjave Stanislave Pak, koja juče nije bila dostupna za komentar. (21. septembar 2014)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.