Kukan i Flekenštajn razgovaraju sa poslaničkim grupama u parlamentu

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukan i Flekenštajn razgovaraju sa poslaničkim grupama u parlamentu

Bivši poslanici Evropskog parlamenta Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, koji borave u dvodnevnoj poseti Beogradu, u parlamentu razgovaraju sa šefovima poslaničkih grupa i narodnim poslanicima.
Kukan i Flekenštajn su prvo razgovarali sa predstavnicima SNS-a koje predstavlja zamenik šefa poslaničke grupe Vladimir Orlić. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Sastanku je prisustvovao i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.
Bivši poslanici EP su se nakon toga sastali iza zatvorenih vrata i sa predstavnicima SPS-a. U delegaciji te stranke su bili Đorđe Milićević, Neđo Jovanović i Žarko Obradović.
Sastali su se i sa šefom poslaničke grupe SDPS-a Miloradom Mijatovićem, kao i sa poslanikom Dveri Ivanom Kostićem.
Niz susreta nastavili su sastankom sa poslanicima koji nisu članovi poslaničkih grupa i poslaničke grupe Klub samostalnih poslanika – Marinikom Tepić, Boškom Obradovićem i Zoranom Živkovićem.
Usledio je sastanak sa predstavnicima poslaničke grupe DS-a, potom razgovor sa poslanicima grupe LDP-LSV-SDA Sandžaka.
Nakon toga, Kukan i Flekenštajn su se susreli sa predstavnicima poslaničke grupe SDS-Narodna stranka i poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije – Markom Đurišićem i Sandom Rašković Ivić.
Poslednji u nizu sastanaka je sa predstavnicima Stranke moderne Srbije.
Iako je bio najavljen razgovor sa liderom radikala Vojislavom Šešeljom, do njega, kako su saopštili radikali nije došlo, jer SRS u tim razgovorima nije hteo da učestvuje. 
Takođe, zatražen je i sastanak sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković. 
O poseti Kukana i Flekenštajna, Tanjug nije do danas mogao da dobije nijednu zvaničnu informaciju u Briselu o sadržaju njihove posete. 
Neformalno, u diplomatskim izvorima, agenciji je rečeno da njih dvojica dolaze na inicijativu Evropskog parlamenta.
"Oni imaju nameru da se sretnu sa svim relevatnim političkim igračima", nezvanično u tim izvorima kažu za Tanjug i dodaju da izjava neće biti, te da je moguće samo eventualno saopštenje na kraju posete.
Prema nezvaničnim informacijama, razgovori su planirani i za petak pre podne, moguće sa predstavnicima vanparlamentarne opozicije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vlast i opozicija IZA ZATVORENIH VRATA sa evropskim dvojcem: Završeni sastanci, jedna stranka se nije pojavila

Izvor: Blic, 29.Avg.2019

Bivši poslanici Evropskog parlamenta (EP) Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, koji borave u dvodnevnoj poseti Beogradu, završli su danas popodne seriju odvojenih razgovora sa parlamentarnim strankama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.