Izvor: Radio 021, 19.Feb.2020, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovin: Predsednica Opštine dva puta u dva meseca podnosila ostavku

Skupština Opštine Kovin konstatovala je ostavku predsednice opštine Sanje Petrović (SNS) i raspustila Opštinsko veće izabrano na njen predlog.

Predsednica kovinske opštine u poslednja dva meseca podnosila je ostavku dva puta. Prvu je povukla da bi 16. januara podnela novu, bez obrazloženja, osim da je reč o "ličnim razlozima".

Prestala je funkcija i zameniku predsednika Opštine Zoranu Nikoliću, kao i članovima aktuelnog saziva Opštinskog veća. Svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bivši funkcioneri obavljaće dužnost do izbora novog rukovodstva.

Sledeći korak, po zakonu, trebalo bi da bude uvođenje privremenih mera i odluka Vlade Srbije o formiranju petočlanog privremenog organa koji će imat zadatak da raspiše vanredne lokalne izbore.

Vladajuću većinu u Skupštini čine 24 odbornika SNS, po šest odbornika SPS i Jedinstvene Srbije i dva odbornika SVM. Opština Kovin je, inače, uz još desetak u Srbiji, van redovnog izbornog ciklusa, pa ova ostavka omogućava kovinskoj opštini da se "sinhronizuje" sa ostalim opštinama u kojima će na proleće biti raspisani izbori, piše Kovinac.rs.

Autor: Novosti, Kovinac

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.