Knežević: Deklaracija priznanje secesionizma vlade Vojvodine

Izvor: Blic, 07.Apr.2013, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević: Deklaracija priznanje secesionizma vlade Vojvodine

Najavljena Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine je prvo javno priznanje secesionističkih težnji aktuelne pokrajinske vlade i dela Demokratske stranke koju vodi Bojan Pajtić, izjavio je danas potpredsednik Srpske napredne stranke Goran Knežević.

Knežević je rekao da iako su godinama radili na institucionalnom stvaranju posebnog i zaokruženog političkog sistema u Vojvodini, koji bi vremenom postao faktički nezavisan od Srbije, čelnici pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlasti tu nameru nisu do sada javno saopštavali, jer su je do prošle godine ostvarivali u tišini i uz podršku prethodne Vlade Srbije.

S obzirom na to da aktuelna Vlada Srbije više ne pruža podršku daljoj dezintegraciji države, već dosledno sprovodi politiku poštovanja Ustava i zakona, pokrajinska vlast se odlučila da svoje secesionističke težnje nastavi da ostvaruje optužbama na račun Republike Srbije i internacionalizaciojom navodnog "vojvođanskog" pitanja, naveo je Knežević.

"Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine je istovremeno i pokušaj izbegavanja odgovornosti pokrajinske vlade za očajne rezultate svoje dugogodišnje vladavine i skretanje pažnje javnosti sa kriminalnih radnji svojih čelnika, čije razotkrivanje je počelo, a uskoro će postati i poznato javnosti", naveo je potpredsednik SNS.

Prema njegovom mišljenju, Vlada Vojvodine treba da podnese ostavku zbog toga što je Vojvodinu i njene stanovnike dovela do nezapamćenog siromaštva, kao i zbog dugogodišnjeg lošeg i neodgovornog upravljanja budžetom pokrajine, Fondom za kapitalna ulaganja, Fondom za razvoj i Razvojnom bankom Vojvodine, navedeno je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Knežević: Deklaracija o Vojvodini je secesionistička

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Apr.2013

Goran Knežević ocenio je da je najavljena Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine 'prvo javno priznanje secesionističkih težnji' Vlade Vojvodine i 'dela Demokratske stranke koju vodi Bojan Pajtić'.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.