Istraživanje Cesida za Blic: Svi žele u vladu sa SNS

Izvor: Blic, 06.Mar.2014, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje Cesida za "Blic": Svi žele u vladu sa SNS

Srpska napredna stranka trebalo bi da bude vodeća partija u budućoj vladi, smatra čak 42,5 odsto građana Srbije. Klikni za uvećanje (+)

Naprednjaci su ujedno i najatraktivniji partner za koaliciju, dok su radikali najmanje poželjan partner.

- To praktično koincidira sa trenutnim rejtingom političkih partija. Ljudi za vodeću stranku biraju onu za koju bi i sami glasali, osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u slučaju SPS. Za SPS se u ovom trenutku izjašnjava oko 13 odsto birača, a samo 8,7 odsto smatra da bi upravo ta partija trebalo da bude vodeća u budućoj vladi - kaže Marko Blagojević, izvršni direktor Cesida.

Istraživanje koje je Cesid sproveo za „Blic“ pokazalo je da građani na trećem mestu vide DS (6,6 odsto) kao stožera buduće vlade.

- Za one koji bi glasali za SNS najpoželjniji partner u budućoj vladi je SPS, a isto to smatra i dve trećine onih koji glasaju za socijaliste. Istraživanje je pokazalo da najveća privlačnost postoji između ove dve stranke, i ona iznosi 66 odsto. Najmanja privlačnost je između DS i SNS, SRS i LDP, NDS i DSS... - objašnjava Blagojević.

Osim za glasače SPS, naprednjaci su najpoželjniji partner i za glasače SRS (40 odsto) i LDP (30 odsto).

- Zanimljiv je podatak da najveći broj onih koji bi glasali za NDS Borisa Tadića smatra da je za ovu stranku najpoželjniji partner URS, a zatim i DS. Glasačima DS najpoželjnije partije za saradnju su LDP i NDS, a DSS odgovaraju Dveri i SRS.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.