Funkcioneri vranjskog SPS isključeni zbog prelaska u SNS, transfer potvrdili i naprednjaci

Izvor: JužneVesti.com, 11.Mar.2020, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Funkcioneri vranjskog SPS isključeni zbog prelaska u SNS, transfer potvrdili i naprednjaci

Nakon što su šestorica funkcionera Gradskog odbora SPS-a prešli u SNS, kako tvrdi sekretar socijalista Branimir Stojančić, Izvršni odbor isključio ih je iz stranke. Nijedan od isključenih funkcionera nije potvrdio svoj prelazak u redove naprednjaka, niti je želeo da komentariše odluku o isključenju koju, kažu, još nisu dobili. Ipak, njihov prelazak, osim za direktora RTV Vranje, potvrdio je prvi čovek vranjskih naprednjaka, poslanik Slaviša Bulatović.

Na sednici Gradskog odbora SPS-a je odlučeno, kaže Stojančić, da se iz stranke isključe čalanovi i funkcioneri koji imaju i javne funkcije - većnik za nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije Dejan Ivanović, većnik za privredu, ekonomiju i preduzetništvo Nebojša Zupančić, direktor Radio-televizije Vranje Zoran Veličković, kao i članovi Gradskog odbora Nikola Stojanović, Dragan Stošić i Miša Veselinović.

Oni su, prema rečima sekretara Branimira Stojančića, isključeni zbog kršenja Statuta Socijalističke partije Srbije.

Razlozi su različiti, njih petorica su su prešli u SNS, a jedan nije aktuelan u stranci i ima određene proceduralne probleme. Za jednog nemamo još potvrdu da je u Srpskoj naprednoj stranci, ali je i on takoreći napustio SPS - kaže Stojančić.

Sa druge strane, jedan od isključenih, gradski većnik za nacionalne manjine Dejan Ivanović je za Južne vesti rekao da za sada nema komentar i da će se naknadno obratiti medijima sa komentarom. Odluku o isključenju iz partije, kaže, nije dobio. Većnik za privredu Nebojša Zupančić nije odgovorio na poziv i poruku novinara da prokomentariše svoj eventualni prelazak u SNS i razloge, ali je njihov prelazak potvrdio narodni poslanik iz SNS Slaviša Bulatović.

Inače, u vranjskom SPS-u je u toku sređivanje potpisa i odborničke liste, a za sada se ne zna kada će je socijalisti predati. Kako je ranije najavljeno, od 65 kandidata za odbornike na listi trebalo bi da bude 26 žena, 10, 15 mladih, a više od 50 % novih ljudi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.