DS: SNS prekršila Zakon o finansiranju političkih aktivnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Avg.2015, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: SNS prekršila Zakon o finansiranju političkih aktivnosti

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu saopštio je danas da je Srpska napredna stranka organizovanjem "Bazara zdravlja" u Veterniku prekršila Zakon o finansiranju političkih aktivnosti i zatražio od Agencije za borbu protiv korupcije da pokrene postupke protiv prekršilaca zakona.

"Organizovanjem ''Bazara zdravlja'' u Veterniku, ovog vikenda novosadski naprednjaci su po ko zna koji put >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pokazali da za zakone ne haju, a da ih etičke norme koje ne dozvoljavaju bilo kakvu manipulaciju ljudskim zdravljem uopšte ne obavezuju", stoji u saopštenju DS u Novom Sadu.

SNS time, smatraju demokrate, nastavlja da krši zakonske propise koji regulišu oblast rada političkih partija, jer je, kako tvrde, organizovanje lekarskih pregleda od strane političkih partija izričito zabranjeno Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti.

Novosadske demokrate zatražile su od Agencije za borbu protiv korupcije da odmah spreči nezakonite aktivnosti SNS-a i da pokrene postupke protiv prekršilaca zakona.

"Lekari koji za račun SNS-a obavljaju preglede dužni su prethodno da sklope ugovor o poklonu ili prilogu u kojem mora biti iskazana novčana vrednost njihovog rada. Zakon takođe traži i sklapanje ugovora o zakupu prostorija za preglede, te da se koristi legalna oprema", navode novosadske demokrate.

"Održani i najavljeni ''Bazari zdravlja'' samo su još jedan oblik zloupotrebe vlasti i javnih dobara od strane SNS i manipulacije ljudskim zdravljem", dodaje se u saopštenju DS u Novom Sadu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

DS: Zabranjene aktivnosti stranaka

Izvor: Akter, 23.Avg.2015

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu saopštio je danas je da organizovanje lekarskih pregleda, onako kako to radi Srpska napredna stranka (SNS), izričito zabranjeno Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti, na šta je vladajuća stranka upozorena i u kampanji za parlamentarne izbore...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.