DS: Ispitati Bazar zdravlja; SNS: Obmanjujete javnost

Izvor: Radio 021, 23.Avg.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Ispitati "Bazar zdravlja"; SNS: Obmanjujete javnost

Gradski odbor SNS je, zajedno sa Mesnim odborom stranke u Veterniku, organizovao preventivne preglede u ovom mestu kao deo promotivnih akcija "Bazar zdravlja".

Za dva dana akcije, na pregled se javilo više od 180 građana, a prošlog vikenda je akcija bila u Futogu.

Dok naprednjaci najavljuju da će akcije biti nastavljene i u drugim prigradskim naseljima i delovima Novog Sada, novosadski odbor Demokratske stranke poručuje da se ovim akcijama "bezobzirno krše zakonski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << propisi".

"Organizovanje lekarskih pregleda od strane političkih partija, onako kako to radi Srpska napredna stranka, izričito je zabranjeno Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti, na šta je vladajuća stranka upozorena i u kampanji za parlamentarne izbore 2014. godine. Organizovanjem Bazara zdravlja u Veterniku, ovog vikenda, međutim, novosadski naprednjaci su po ko zna koji put pokazali da za zakone ne haju, a da ih etičke norme - koje ne dozvoljavaju bilo kakvu manipulaciju ljudskim zdravljem-uopšte ne obavezuju", smatraju u GO DS.

Ovaj odbor od Agencije za borbu protiv korupcije traži da reaguje i pokrene postupke protiv prekršioca, ukazujući da lekari ne bi smeli da rade za političare.

"Lekari koji za račun SNS-a obavljaju preglede dužni su prethodno da sklope ugovor o poklonu ili prilogu u kojem mora biti iskazana novčana vrednost njihovog rada (Član 9. Zakona). Zakon takođe traži i sklapanje ugovora o zakupu prostorija za preglede, te da se koristi legalna oprema. Budući da u slučaju lekarskih pregleda u Veterniku nijedan od zakonskih preduslova nije ispunjen, jasno je da su održani i najavljeni Bazari zdravlja samo još jedan oblik zloupotrebe vlasti i javnih dobara od strane Srpske napredne stranke, ali i manipulacije onim što nikako ne bi smelo biti predmet manipulacije - ljudskim zdravljem", poručuju u Gradskom odboru DS.

SNS: DS obmanjuje javnost

GO Srpske napredne stranke pozvao je DS da "prestane da obmanjuje javnost saopštenjima".

"Malverzacija, korupcija i kriminal je ono što je obeležilo vladavinu demokrata i ono što demokrate jedino znaju i da rade, a ono što je preuzela na sebe Srpska napredna stranka kada je došla na čelo gradske administracije jeste borba protiv korupcije i kriminala, i sve što radi, radi u skladu sa zakonom i transparentno", navodi se u saopštenju GO SNS.

Kako kažu naprednjaci, saopštenje demokrata je "licemerno i sramno", a ponašanje demokrata u Banovini samo je dovelo do njenog urušavanja.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

DS: SNS prekršila Zakon o finansiranju političkih aktivnosti

Izvor: Blic, 23.Avg.2015

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu saopštio je danas da je Srpska napredna stranka organizovanjem "Bazara zdravlja" u Veterniku prekršila Zakon o finansiranju političkih aktivnosti i zatražio od Agencije za borbu protiv korupcije da pokrene postupke protiv prekršilaca zakona..."Organizovanjem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.