Bulatović o novom mandatu: O onome o čemu ne odlučujem, ne razmišljam

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2020, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bulatović o novom mandatu: O onome o čemu ne odlučujem, ne razmišljam

Najskuplje političko pitanje u Nišu jeste ko će biti kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika, a na njega odgovor nema čak ni aktuelni gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Iako svoj četvorogodišnji mandat ocenjuje uspešnim, o novom kaže da ne razmišlja jer o tome ne odlučuje.

Mandat Darka Bulatovića obeležile su i spekulacije o smeni sa mesta gradonačelnika, međutim on je izgurao ceo mandat na mestu prvog čoveka Niša.

Nagađanja koga će >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Srpska napredna stranka kandidovati za gradonačelnika na lokalnim izborima traju godinama, a rešenje na tu nišku političku zagonetku nema ni sam Bulatović o čijoj političkoj sudbini se i radi. Ili je javno ne saopštava.

Posle poslednje sednice niškog parlamenta održane danas, pitali smo ga da li očekuje da bude gradonačelnik i naredne 4 godine.

O stvarima o kojima ja ne odlučujem, ja i ne razmišljam - rekao je Bulatović.

Ko će odlučivati o novom gradonačelniku? Građani Niša ne biraju direktno gradonačelnika jer je takav izborni sistem, pa odbornici biraju prvog čoveka Grada između sebe, tajnim ili javnim glasanjem.

U svakom slučaju bira se u skladu sa zakonom, bira se na izborima i građani takođe glasaju - odgovara gradonačelnik Bulatović.

Građani su i prošli put glasali za listu SNS, Bulatović je bio sedmi na njoj, a završio je na “prvom mestu” - izabran je za gradonačelnika. Naprednjaci su tada govorili da je to bila volja predsednika stranke Aleksandra Vučića.

Da će i sada presuditi Vučićeva volja, a ne direktna volja građana Niša, potvrdila je i Dragana Sotirovski, članica Glavnog odbora SNS, načelnica Nišavskog okruga i Bulatovićev neformalni takmac u javnosti za mesto prvog čoveka grada.

Gradonačelnik Bulatović hvali se rezultatima svog rada i podrškom građana, ali kaže da nije razmišljao o izbornom modelu po kojem bi građani direktno birali gradonačelnika.

Iskreno rečeno, nisam razmišljao o tome. U odnosu na ono što jeste po zakonu, u odnosu na ono što jesu vaše mogućnosti, vi tako i radite. Tako je po zakonu danas i ja to poštujem - napominje Bulatović.

Lokalni izbori predviđeni su za kraj aprila, a sudeći po dosadašnjem iskustvu, Nišlije neće znati ko će im voditi Grad sve dok neko umesto njih to ne odluči.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.