Bivši članovi DSS iz Gadžinog Hana u parlament ušli sa SPS, pa preleteli u SNS

Izvor: JužneVesti.com, 07.Nov.2018, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši članovi DSS iz Gadžinog Hana u parlament ušli sa SPS, pa preleteli u SNS

Odbornici iz Gadžinog Hana koji su iz DSS prešli u SNS, mandate su dobili zahvaljujući tome što su na poslednjim lokalnim izborima bili na listi Socijalističke partije Srbije, stranke koja je već godinama na vlasti u Gadžinom Hanu. Ovi sada već bivši članovi Demokratske stranke Srbije, od kojih su neki i deo izvršne vlasti, kako tvrde opozicioni odbornici u ovoj Opštini, "postali su deo političke mućkalice" na lokalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Zanimljivo je da postoje dve struje SNS-a u Gadžinom Hanu, te deo njih u Skupštini opštine čini vladajuću većinu, dok je deo u opoziciji. Sa novim članovima, SNS sada ima ukupno 11 članova u Parlamentu, dok SPS ima jednog više. Međutim, kako je troje od 11 naprednjaka u opoziciji, preostalih osmoro, uz podršku 4 preletelih odbornika DSS, deo su vladajuće većine.

Ovo kolektivno preletanje članova DSS-a u vladajući SNS, odbornik naprednjaka, koji je deo opozicione odborničke grupe - Dušan Stanković, objašnjava planom da na sledećim izborima socijalisti i naprednjaci budu brojno izjednačeni, kako bi dobili odobrenje iz centrale da nastupaju zajedno.

To je istina svega ovog spajanja, ništa drugo. Samo se pravi priča da na sledećim izborima mogu SNS i SPS zajedno na istoj listi da budu, jer rasporedom snaga koji je bio do juče, dok nije DSS, koji je na prošlim izborima nastupao kao SPS prešao u SNS, da odnos bude 50:50 da bi izvršni odbor gore prihvatio. Inače SNS-om u Gadžinom Hanu rukovodi SPS, svima koji se imalo bave politikom u Zaplanju je to jasno - kaže Stanković.

Međutim, predsednik Odbora SNS u Gadžinom Hanu Goran Stojiljković rekao je da se ovaj prelazak članova DSS ne odnosi na na promenu koalicije i vlasti u Gadžinom Hanu, već na stvaranje mesnih odbora i infrastrukture, kako bi politika Aleksandra Vučića bila sprovedena. Kazao je i da je Vučić najavio dovođenje investitora koji bi zaposlio 150 ljudi sa teritorije opštine.

Inače, na konferenciji za medije koja se juče desila u prostorijama niškog SNS-a, Dragan Mijalković je govorio ispred članova DSS koji su postali naprednjaci.

S obzirom na to da redakcija Južnih vesti nije pozvana na ovu konferenciju za medije, a nije odgovarao ni na telefonske pozive, izostao je njegov komentar. Mijalković je inače bio predsednik Opštinskog odbora DSS-a, a na funkciji je pomoćnika predsednika Opštine Gadžin Han.

Povodom prelaska čitavog odbora u SNS, oglasila se i centrala DSS-a, izvinivši se građanima Gadžinog Hana i Nišavskog okruga zbog "političke prostitucije" svojih dojučerašnjih članova.

Želimo ipak da istaknemo da su Dragan Mijalković, Zoran Ilić, Slaviša Ivković, Živojin Milenković, Ivan Đorđević, Vladimir Stamenković, Bojan Stamenković, Ljubodrag Stepanović, Željko Ristić, Aleksandar Zlatković, Slavoljub Stojiljković, Dušica Zlatković, Tanja Đorđević, Zoran Stanisavljević, ovim nedostojnim činom prvenstveno osramotili sebe i svoje porodice i da su, nalik poturicama, na svoja prezimena zauvek utisnuli žig političkih preletača - naveli su iz DSS-a.

Inače, u skupštinskim klupama Gadžinog Hana u odborničkoj grupi SNS su taze naprednjaci, a doskorašnji DSS-ovci Tanja Đorđević, Živojin Milenković, Vladimir Stamenković i Dušica Zlatković. Milisav Filipović je opštinski većnik, kao i Slaviša Ivković.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.