Bećković: Nisam kandidat SNS

Izvor: B92, 11.Mar.2012, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bećković: Nisam kandidat SNS

Beograd, Novi Sad -- Književnik Matija Bećković demantovao da će se kandidovati za predsednika Srbije ispred Srpske napredne stranke.

On je za "Večernje novosti" rekao da će se za predsednika Srbije kandidovati kad bude mlađi i pod uslovom da izbore raspiše kralj.

"Najlepše zahvaljujem na toj nesebičnoj ponudi. Još 2004. godine izjavio sam da ću se za predsednika Srbije kandidovati kad budem mlađi. Sada bih mogao dodati da ću to učiniti kada budem još mlađi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod uslovom da izbori budu raspisani i, razume se, da ih raspiše kralj", kaže on.

Novosadski "Dnevnik" je u današnjem štampanom izdanju objavio je da je SNS spremna da na predsedničkim izborima kao protivkandidata Borisu Tadiću podrži književnika Matiju Bećkovića.

Naprednjaci, prema pisanju tog lista, veruju da bi Bećkovićeva kandidatura privukla ne samo sigurne glasove SNS, Nove Srbije i Demokratske stranke Srbije, nego i "tvrdog biračkog jezgra" Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije, ali i ogroman broj birača Srpske radikalne stranke, navodi list, pozivajući se na svoje izvore.

"Dnevnik" dodaje da bi se lider SNS Tomislav Nikolić odrekao najavljene kandidature za predsedničke izbore u korist Bećkovića, ukoliko ovaj književnik pristane na kandidaturu.

Dodaje se da bi Nikolić u tom slučaju sebe promovisao u potencijalnog novog premijera i sa te pozicije dirigovao kampanjom SNS.

Đurić: Kandidat za predsednika tek kad raspišu izbore

Srpska napredna stranka doneće odluku o svom kandidatu na predsedničkim izborima kada ti izbori budu raspisani, izjavio je član Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić.

"Do donošenja te odluke mogu da kažem da je Tomislav Nikolić spreman da ubedljivo pobedi Borisa Tadića", rekao je Đurić, upitan da li je SNS spremna da podrži akademika Matiju Bećkovića kao kandidata na predsedničkim izborima.

Đurić je na konferenciji za novinare ispred Doma Narodne Skupštine Srbije u Beogradu ocenio da je Vlada Demokratske stranke najgora vlast u modernoj istoriji Srbije i glavna prepreka budućnosti zemlje.

"SNS upozorava da je u prethodnih 10 dana vlast zadužila državu za dodatnih 680 miliona evra", kazao je Đurić i dodao da se "materijalna šteta vladavine DS-a meri desetinama milijardi evra, izgubljenih kroz javne nabavke, privatizaciju i birokratizovanu i neefikasnu državu".

On je obećao da će naprednjaci, kad dobiju izbore, stvoriti jefitniju i efikasniju državu, kazniti najodgovornije za zloupotrebe u privatizaciji, uspostaviti vladavinu prava i bolje uslove za zapošljavanje.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.