Bečić o Jovanjici: Neko je morao da podnese prijavu, jer njihovim tužiocima odgovara stvaranje haosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečić o "Jovanjici": Neko je morao da podnese prijavu, jer njihovim tužiocima odgovara stvaranje haosa

Za razliku od opozicije, koja samo priča i blati druge ili izaziva nasilje, Srpska napredna stranka želi da se do istine o navodnim aferama dođe institucionalnim putem i u skladu sa zakonom, istakao je danas predsednik odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Igor Bečić u vezi slučaja "Jovanjica".

"Postaje već degutantno koliko se Aleksić i razni opozicionari prave nevešti i naivni. Niko nije godinama stopirao istragu na imanju Jovanjica", naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je on povodom tvrdnji potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića da je neko, navodno, godinama stopirao istragu.

Bečić je istakao da je, onog trenutka kada je taj vlasnik "skrenuo na stranputicu" i počeo da se bavi ilegalnim poslovima, država reagovala i on je uhapšen.

"Jovanjica" je, dodaje, u početku bila ugledna firma, koja je proizvodila organsku hranu, i naravno da su jednu takvu firmu iogromno imanje posećivali i neki zvaničnici.

"Ali za razliku od Aleksića i njegovih kolega nisu se privatno družili i posećivali sa narko dilerima. On, pošto je lažno optužio predsednikovog brata Andreja, sada prigovara i što je Miloš Vučević podneo krivičnu prijavu ne bi li se tužilaštvo trglo iradilo svoj posao", dodao je on.

Bečić je istakao da je prijava podneta jer "neko mora i to da uradi, jer tužiocima, koje su oni postavili, očigledno odgovara stvaranje haosa i nepoverenja među građanima prema predsedniku Aleksandru Vučiću".

Zato je, prema njegovim rečima, Vučević bio primoran kao građanin da reaguje i zahteva konkretne korake nadležnih organa i utvrđivanje istine.

"Oni bi najviše voleli da napadaju i urušavaju ugled predsednika, a da mi svi ćutimo i to nemo posmatramo. E pa to tako gospodo ne ide. Naravno da ćemo svi reagovati, ali ne kao oni da samo pričamo i blatimo druge, ili da izazivamo nasilje, mi nasuprot tome želimo da se do istine dođe institucionalnim putem i u skladu sa zakonom", rekao je Bečić.

Poručio je da opozicija samo nastavi sa svojim prljavim igrama i kreiranjem lažnih afera, uz uverenje da građani sve to vide i prepoznaju, i da će znati na izborima da cene ko se zalaže za pravnu državu, a ko za nasilje.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bečić: Građani znaju ko je za pravnu državu, a ko za nasilje

Izvor: RTS, 13.Dec.2019

Za razliku od opozicije, koja samo priča i blati druge ili izaziva nasilje, Srpska napredna stranka želi da se do istine o navodnim aferama dođe institucionalnim putem i u skladu sa zakonom, istakao je predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Igor Bečić u vezi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.