13. decembar  2019. 15.01  | Izvor: Tanjug

Bečić o "Jovanjici": Neko je morao da podnese prijavu, jer njihovim tužiocima odgovara stvaranje haosa

BEOGRAD -

Za razliku od opozicije, koja samo priča i blati druge ili izaziva nasilje, Srpska napredna stranka želi da se do istine o navodnim aferama dođe institucionalnim putem i u skladu sa zakonom, istakao je danas predsednik odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Igor Bečić u vezi slučaja "Jovanjica".

"Postaje već degutantno koliko se Aleksić i razni opozicionari prave nevešti i naivni. Niko nije godinama stopirao istragu na imanju Jovanjica", naglasio je on povodom tvrdnji potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića da je neko, navodno, godinama stopirao istragu.

Bečić je istakao da je, onog trenutka kada je taj vlasnik "skrenuo na stranputicu" i počeo da se bavi ilegalnim poslovima, država reagovala i on je uhapšen.

"Jovanjica" je, dodaje, u početku bila ugledna firma, koja je proizvodila organsku hranu, i naravno da su jednu takvu firmu iogromno imanje posećivali i neki zvaničnici.

"Ali za razliku od Aleksića i njegovih kolega nisu se privatno družili i posećivali sa narko dilerima. On, pošto je lažno optužio predsednikovog brata Andreja, sada prigovara i što je Miloš Vučević podneo krivičnu prijavu ne bi li se tužilaštvo trglo iradilo svoj posao", dodao je on.

Bečić je istakao da je prijava podneta jer "neko mora i to da uradi, jer tužiocima, koje su oni postavili, očigledno odgovara stvaranje haosa i nepoverenja među građanima prema predsedniku Aleksandru Vučiću".

Zato je, prema njegovim rečima, Vučević bio primoran kao građanin da reaguje i zahteva konkretne korake nadležnih organa i utvrđivanje istine.

"Oni bi najviše voleli da napadaju i urušavaju ugled predsednika, a da mi svi ćutimo i to nemo posmatramo. E pa to tako gospodo ne ide. Naravno da ćemo svi reagovati, ali ne kao oni da samo pričamo i blatimo druge, ili da izazivamo nasilje, mi nasuprot tome želimo da se do istine dođe institucionalnim putem i u skladu sa zakonom", rekao je Bečić.

Poručio je da opozicija samo nastavi sa svojim prljavim igrama i kreiranjem lažnih afera, uz uverenje da građani sve to vide i prepoznaju, i da će znati na izborima da cene ko se zalaže za pravnu državu, a ko za nasilje.

Srodne vesti

Broj komentara: 3

Radmila  13. 12. 2019. | 15:30
Opozicija se zaigrala sa lazima na racun vlasti! Istina uvek pobedi!
Branko  13. 12. 2019. | 16:42
Ne može se više tolerisati pojedincima iz opozicije da bez ikakvih dokaza ljude iz vlasti i njihove porodice povezuju sa kojekakvim kriminalcima.
Jovana  14. 12. 2019. | 09:33
Slučaj "Jovanjica" i pokazuje da u državi Srbiji nema zaštićenih.