Bečić: Građani znaju ko je za pravnu državu, a ko za nasilje

Izvor: RTS, 13.Dec.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečić: Građani znaju ko je za pravnu državu, a ko za nasilje

Za razliku od opozicije, koja samo priča i blati druge ili izaziva nasilje, Srpska napredna stranka želi da se do istine o navodnim aferama dođe institucionalnim putem i u skladu sa zakonom, istakao je predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Igor Bečić u vezi sa slučajem "Jovanjica".
"Postaje već degutantno koliko se Aleksić i razni opozicionari prave nevešti i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naivni. Niko nije godinama stopirao istragu na imanju Jovanjica", naglasio je Bečić povodom tvrdnji potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića da je neko, navodno, godinama stopirao istragu.
Bečić je istakao da je, onog trenutka kada je taj vlasnik "skrenuo na stranputicu" i počeo da se bavi ilegalnim poslovima, država reagovala i on je uhapšen.
Jovanjica je, dodaje, u početku bila ugledna firma, koja je proizvodila organsku hranu, i naravno da su jednu takvu firmu i ogromno imanje posećivali i neki zvaničnici.
„Ali za razliku od Aleksića i njegovih kolega nisu se privatno družili i posećivali sa narko-dilerima. On, pošto je lažno optužio predsednikovog brata Andreja, sada prigovara i što je Miloš Vučević podneo krivičnu prijavu ne bi li se tužilaštvo trglo i radilo svoj posao", dodao je on.
Bečić je istakao da je prijava podneta jer "neko mora i to da uradi, jer tužiocima, koje su oni postavili, očigledno odgovara stvaranje haosa i nepoverenja među građanima prema predsedniku Aleksandru Vučiću".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.