Milan se provukao, Arsenal bio blizu čuda!

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Mar.2012, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan se provukao, Arsenal bio blizu čuda!

 Arsenal – Milan 3:0 (3:0)
Strelci: 1:0 - Košćijelni u 7, 2:0 - Rosicki u 26, 3:0 - Van Persi u 42. minutu iz jedanaesterca.
Milan se provukao u Londonu! Prednost koju su roso-neri stekli u prvom susretu na San Siru, ipak se pokazala nedostižnom. Mada, malo je nedostajalo igračima Arsenala da načine čudo i izbore produžetke!

Prvih 45 minuta su za navijače Arsenala bili kao iz bajke! Sve je krenulo već u 7. minutu, kad je posle kornera koji je sjajno izveo Čemberlejn najviši u skoku je bio Košćijelni, koji je neometan glavom zatresao mrežu Abijatija.
Znali su domaći da im to nije dovoljno, konstantno su napadali i to im se isplatilo. Nadu je podgrejao Čeh Tomaš Rosicki u 26. minutu, koji je još jednom naterao Italijane na kapitulaciju, posle katastrofalne greške Tijaga Silve.

Koliko je iskustvo potrebno za ovakve mečeve videli smo u 42. minutu. Potpuno nepotrebno debitant u odbrani roso-nera Mesbah je skrivio jedanaesterac, a sa bele tačke je bio precizan Robin Van Persi – 3:0. Milan još uvek ima prednost, ali sada je već sve moguće...

Najbolju priliku u drugom poluvremenu imali su domaći. Dugo je u 57. minutu loptu vukao Žervinjo, ušao je u šesnaesterac, šutirao, a Abijati je nogom odbranio. Lopta se odbila samo do Van Persija, ali je Abijati još jednom čudesno intervenisao i spasio Milaneze, bar za sada.
Mialn je do odlične prilike došao u 61. minutu, posle grube greške Šćesnija. Golman Arsenala je ispucao loptu ka Sanji, ali ne baš najbolje. Do nje je stigao Ibrahimović, šutirao je iz prve,a li pored gola.

Zapretili su gosti i u 69. minutu, udarac je oprobao El Šaravi, ali je Šćesni odbranio. Odmah potom Šaravi je izašao iz igre, zamenio ga je Alberto Akvilani. U 76. minutu roso-neri su mogli da obezbede golom četvrtfinale. Lopta je na samo tri metra od gola došla do Noćerina, koji je uspeo da pogodi Šćesnija u nogu, a potom je golman Arsenala uhvatio loptu i otklonio opasnost.
Do kraja meča nije bilo ozbiljnijih prilika. Milan je primirio igru, čak je i češće držao loptu u nogama, a imao je i nekoliko poluprilika. Arsenal je ostao bez svežine, pa ni ulazak na teren Šamaha i Parka nije pomogao Arsenu Vengeru...
Semafor osmine finala:
Arsenal – Milan 3:0 (prvi meč 0:4)
Benfika – Zenit 2:0 (prvi meč 2:3)
Sreda:
Barselona – Bajer Leverkuzen (3:1)
Apoel – Lion (0:1)
13. marta:
Inter – Olimpik Marselj (0:1)
Bajern – Bazel (0:1)
14. marta:
Čelzi – Napoli (1:3)
Real Madrid – Cska (1:1)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Аrsenal blizu čudesnog preokreta – 3:0, Benfika vodi – 1:0 (poluvreme)

Izvor: Utakmica.rs, 06.Mar.2012

 Аrsenal – Milan 3:0 Posle prvog susreta na san Siru i ubedljive pobede Milana protiv Аrsenala od 4:0 Englezi su bili već prežaljeni. Nisu se tobdžije predavale, najavljivale su da će pokušati da načine čudo. Prvih 45 minuta su za...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Arsenal bio blizu čuda: Milan gubio 0:3 već u prvom poluvremenu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Mar.2012, 01:07

LONDON - Milan se provukao u Londonu! Prednost koju su roso-neri stekli u prvom susretu na "San Siru" ipak se pokazala nedostižnom. Mada, malo je nedostajalo igračima Arsenala da načine čudo i izbore produžetke!

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.