Tobdžije bile blizu podviga

Izvor: TvojPortal.com, 07.Mar.2012, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tobdžije bile blizu podviga

Izvor:dnevnik.rs
Prvi put je Koščelni posle kornera pogodio mrežu, a potom je Rosicki lukavim udarcem s desetak metara savladao Abijatija
Malo je nedostajalo da fudbaleri Arsenala anuliraju predost od četiri gola fudbalera Milana iz prvog meča osmine finala Lige šampiona i da naprave istorijski podvig. Tobdžije su meč počele u strahovitom ritmu, i za samo dvadesetak minuta dva puta nsu uspeli da >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << torpeduju golmana Abijatija. Prvi put je Koščelni posle kornera pogodio mrežu, a potom je Rosicki lukavim udarcem s desetak metara savladao Abijatija. Kada je Van Persi u 43. minutu iz penala i treći put savladao golmana Milana svi su na Emiratima očekivali čudo.


A u nastavku Arsenal je lako mogao i do četvrtog gola, kada se posle prodora Žervinja Abijati dva puta čudesno intervenisao. Prvi put je nogom odbio loptu, a onda kada ga je Van Persi hteo lobovati izdigao se sa zemlje i ukrotio udarac. Promašaj najboljeg igrača tobdžija kao da je odneo snagu Londonaca, Milan je polako uspeo da uspostavi ravnotežu i da kratkim pasovim zadrži silinu Arsenalovih napada. U finišu meča roso – neri su imali više loptu u nogama, a pred kraj Noćerino je promašio šansu koja se retko ukazuje. S tri metra pogodio je u nogu golmana Londonaca, kada su svi već loptu videli u mreži.
Milan se plasirao u četvrtfinale, ali odluka trenera Prandelija da odmori nekolicinu ključnih igrača mogla se završiti pogubno za njegov tim, jer je Arsenalu samo korak nedostajao do podviga.
U drugom meču u Lisabonu nije bilo dileme, Benfika je sigurnom igrom savladala Zenit. Tim iz Sankt Peterburga se opredelio na odbranu svog gola, takva taktika je urodila plodom sve do poslednjeg minuta prvog dela, kada je Pereira posle gužve sa nekoliko metara pogodio mrežu Malafajeva.
Naravno, u nastavku meča Zenit je krenuo ofanzivnije, imao je više loptu u nogama, ali ne i prave prilike. S druge strane Benfika se opredelila na kontre posle kojih je Kardoso došao u šansu ali je slabo šutirao, a u poslednjem minutu nadoknade posle još jednog brzog napada domaćeg tima rezervista Oliveira e upisao u listu strelaca i odveo Portugalce u četvrtfinale.
G. Kovač
Arsenal – Milan 3:0 (3:0)
LONDON: Stadion Emirati, gledalaca 59.000, sudija: Skomina (Slovenija), strelci: Koščelni u 7. Rosicki u 26. i Van Persi u 43. minutu (iz penala).Žuti kartoni: Sanja, Gibs, Song (Arsenal), Van Bomel, Noćerino (Milan).
ARSENAL: Ščesni – Sanja, Vermalen, Koščelni, Gibs – Song, Rosicki, Oklade Čemberlejn (Šamak), Volkot (Park), Žervinjo – Van Persi.
MILAN: Abijati - Abate, Mekses, Tijago Silva, Mesbah – Van Bomel, Emanuelsen, Noćerino,- El Šaravi (Akvilani), Ibrahimović, Robinjo.
Prva utakmica: Milan – Arsenal 4:0.
Benfika – Zenit 2:0 (1:0)
LISABON: Stadion La luš, gledalca 45.000, sudija: Veb (Engleska), strelac: Pereira u 45. i Oliveira u 93.minutu, žuti kartoni: Havi Garsija (Benfika), Anjukov, Denisov (Zenit).
BENFIKA: Artur, Pereira, Luisao, Žardel, Emerson - Havi Garsija, Gaitan (Matić), Rodri (Nolito), Kardozo (Oliveira), Vitsel - Bruno Cezar.
ZENIT: Malafejev – Anjukov (Fejzulin), Lombrets, Hubočan, Kriščito -Denisov, Sirokov, Bistrov (Lazović), Semak - Keržakov, Zirjanov (Bruno Alveš).
Prva utakmica:Zenit – Benfika 3:2

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.