Zvanično - Olimpijakos izbačen, na potezu ABA liga!

Izvor: Sportske.net, 23.Maj.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično - Olimpijakos izbačen, na potezu ABA liga!

Odlukom nadležnih organa grčke košarkaške federacije Olimpijakos je danas zvanično izbačen u drugu ligu.

Košarkaški klub Olimpijakos kažnjen je danas izbacivanjem u drugu ligu, oduzimanjem bodova i novčano zbog nedolaska na utakmicu sa Panatinaikosom.

Nezadovoljni delegiranim arbitrima iz Olimpijakosa su poručili da se neće pojaviti na prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa i to >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << su na kraju i uradili.

Panatinaikos je utakmicu dobio službenim rezultatom 20:0, a Olimpijakos je danas kažnjen izbacivanjem u drugu ligu!

Pored toga, crveno-beli iz Pireja moraju da plate 15.000 evra kazne, a narednu sezonu počeće sa -6 bodova.

Predstavnici Olimpijakosa očito su svesno išli na ovakav epilog jer očekuju da im klubovi ABA lige omoguće pristupanje regionalnom šampionatu.

Skupština ABA lige zakazana je za petak i promena pravilnika lige jedna je od tačaka o kojoj će sutra biti reči.

Da bi Olimpijakos pristupio ABA ligi neophodno je da svi klubovi daju saglasnost i da se potom izvrši promena pravilnika u kojem trenutno stoji da regionalni šampionat mogu da igraju samo klubovi sa prostora bivše SFRJ.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sad je i zvanično – Olimpijakos izbačen u drugu ligu!

Izvor: B92, 23.Maj.2019

Košarkaški klub Olimpijakos izbačen je u drugu grčku ligu posle odluke da se ne pojave u plej-ofu...Čelnici košarkaške lige Grčke objavili su da je Olimpijakos iz Pireja izbačen iz elitnog domaćeg takmičenja, pošto su "održali obećanje" i nisu se pojavili na prvoj utakmici plej-ofa protiv...

Nastavak na B92...

Olimpijakos izbačen u drugu ligu, sad čeka odluku ABA

Izvor: Mondo, 23.Maj.2019

Bord grčke lige zvanično je potvrdio da se klub iz Pireja seli u niži rang takmičenja nakon što je odbio da igra plej-of domaćeg šampionata..Olimpijakos se nije pojavio na prvom meču četvrtfinala grčkog plej-ofa protiv Panatinaikosa, zbog čega je usledila oštra sankcija...Čelnici grčke...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.