Veliko priznanje: Piksi dobitnik carskog odlikovanja u Japanu

Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko priznanje: Piksi dobitnik carskog odlikovanja u Japanu

Stojković se nalazi na spisku od 50 domaćih i stranih dobitnika Ordena izlazećeg sunca sa zlatnim zracima za unapređenje prijateljskih odnosa između dve zemlje

Legendarni srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi dobitnik je prolećnog carskog odlikovanja za 2015. godinu, saopštila je danas vlada Japana.

Stojković se nalazi na spisku od 50 domaćih i stranih dobitnika Ordena izlazećeg sunca sa zlatnim zracima za unapređenje prijateljskih odnosa između >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dve zemlje. On je tokom trenerske karijere vodio Nagoju, bio je predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije i Crvene zvezde.

Rođen je 3. marta 1965. godine u Nišu. Igračku karijeru počeo je u Radničkom iz Niša. Godine 1986. prešao je u Zvezdu, gde je ubrzo postao kapiten tima i najbolji igrač u bivšoj Jugoslaviji, a potom je igrao za francuski Olimpik iz Marselja, italijansku Veronu i japansku Nagoju.

Piksija u Nagoji, gde je živeo, igrao i trenirao smatraju živom legendom zbog čega ima svoj trg, dok se jedna tribina stadiona zove po njemu.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 84 utakmice i postigao 15 golova.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Piksija odlikovao japanski car

Izvor: juGmedia, 29.Apr.2015

NIŠ – Legendarni srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi dobitnik je prolećnog carskog odlikovanja za 2015. godinu, saopštila je danas vlada Japana...Stojković se nalazi na spisku od 50 domaćih i stranih dobitnika ordena izlazećeg sunca sa zlatnim zracima za unapređenje prijateljskih odnosa...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.