Piksija odlikovao japanski car

Izvor: juGmedia, 29.Apr.2015, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piksija odlikovao japanski car

NIŠ – Legendarni srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi dobitnik je prolećnog carskog odlikovanja za 2015. godinu, saopštila je danas vlada Japana.

Stojković se nalazi na spisku od 50 domaćih i stranih dobitnika ordena izlazećeg sunca sa zlatnim zracima za unapređenje prijateljskih odnosa između dve zemlje.

On je tokom trenerske karijere vodio Nagoju, bio je predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije i Crvene zvezde.

Rođen je 3. marta 1965. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u Nišu. Igračku karijeru počeo je u Radničkom iz Niša. Godine 1986. prešao je u Zvezdu, gde je ubrzo postao kapiten tima i najbolji igrač u bivšoj Jugoslaviji, a potom je igrao za francuski Olimpik iz Marseja, italijansku Veronu i japansku Nagoju.

Piksija u Nagoji, gde je živeo, igrao i trenirao smatraju živom legendom zbog čega ima svoj trg, dok se jedna tribina stadiona zove po njemu.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 84 utakmice i postigao 15 golova.

(kRAJ)AGENCIJE
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Piksi je car!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Apr.2015

Legendarni srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi dobitnik je prolećnog carskog odlikovanja za 2015. godinu, saopštila je Vlada Japana...Stojković se nalazi na spisku od 50 domaćih i stranih dobitnika ordena izlazećeg sunca sa zlatnim zracima za unapređenje prijateljskih odnosa između dve zemlje...On...

Nastavak na Vesti-online.com...

ZVEZDINA ZVEZDA, CAR JAPANA: Piksi dobio carsko odlikovanje

Izvor: HotSport.rs, 29.Apr.2015

Legendarni srpski fudbaler i peta Zvezdina zvezda, Dragan Stojković Piksi dobitnik je prolećnog carskog odlikovanja za 2015. godinu, saopštila je vlada Japana.. Stojković se na taj način našao na probranom spisku od 50 domaćih i stranih dobitnika ordena izlazećeg sunca sa zlatnim zracima za...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.