Izvor: RTS, 03.Sep.2021, 19:02

Tijana Bošković postavila svetski rekord u brzini smeča

Proslavljena odbojkašica Srbije Tijana Bošković postavila je svetski rekord i u brzini smeča u prvom setu polufinalnog meča sa reprezentacijom Turske. Boškovićeva je jedan od poena za svoj tim osvojila "ispalivši" smeč brzine 110,3 kilometara na sat i oborila dosadašnji rekord Kanđanke Kire Van Rajk.
Selekcija Srbije vodi žestoku borbu sa odbojkašicama Turske za plasman u finale Prvenstva Evrope, a korektor našeg tima Tijana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bošković igrala je sjajno u prvom setu, osvojila 13 poena, a jedan od njih je donela smečom brzine 110,3 kilometara na sat i postavila svetski rekord.

To je najbolji rezultat u ženskoj odbojci od kada postoje zvanična merenja, a dosadašnji rekord je držala Kanđanka Kira Van Rajk koja je u meču protiv Amerikanki smečovala sa 108,1 kilometra na sat.
Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković je nadmašila i tu brzinu i daje dragocen doprinos timu na putu ka finalu u Beogradskoj areni.
Odbojkašice Srbije nadigrale su selekciju Turske sa 3:1 posle izgubljenog prvog seta i preokreta za plasman u finale Evropskog prvenstva u kome će se sresti sa selekcijom Italije pobednicama iz drugog polufinalnog duela sa timom Holandije.
Italijanke su večeras u drugom polufinalu salavladale Holandiju 3:1 (25:19, 25:17, 16:25, 25:18), posle 110 minuta igre.
Finale je na programu u subotu od 20 sati uz direktan prenos na RTS-u, dok će od 17 sati Turska i Holandija igrati za bronzu.
 
Najjačih 5 smečeva kod odbojkašica:
1.Tijana Bošković (Srbija) - 110, 3 km/h (protiv Turske 2021.)
2. Kira Van Rajk (Kanada) - 108,1 km/h (protiv SAD 2021.)
3. Tijana Bošković (Srbija) - 107,5 km/h (protiv Rusije 2021.)
4. Tandara (Brazil) - 106,9 km/h (protiv Kine 2018.)
5. . Tandara (Brazil) - 106 km/h (protiv Tajlanda 2021.)
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U RUKAMA IMA TOP: Tijana Bošković oborila svetski rekord (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2021

Reprezentativka Srbije konačno svrgnula Kanađanku Van Rajk...Odbojkašice Srbije plasirale su se u treće uzastopno finale Evropskog prvenstva pošto su savladale posle velike borbe u vrlo uzbudljivom meču Tursku sa 3:1...Meč je obeležila najbolja igračica Srbije Tijana Bošković koja je postigla...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Tijana Bošković: Bilo je ludilo! Hvala devojkama sa klupe na nenormalnoj energiji

Izvor: MozzartSport.com, 03.Sep.2021

"Nadam se da će sutra biti još bolje, a mi ćemo se potruditi da donesemo još jedno zlato", poručila je posle meča naša najbolja igračica..Nanizala je neverovatnih 39 poena. Pronalazila prolaz iz nemogućih pozicija, dok drugima nije išlo. Oborila svetski rekord kada je jačina napada u pitanju...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.