Srbija potvrdila kandidaturu za organizaciju EP 2028. i SP 2030.

Izvor: RTS, 24.Nov.2018, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija potvrdila kandidaturu za organizaciju EP 2028. i SP 2030.

Ministri sporta Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije potvrdili zajedničku kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva 2028 i Svetskog prvenstva u fudbalu 2030, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta Srbije.
Na sastanku ministara Srbije Vanje Udovičića, Bugarske Krasena Kraleva, Rumunije Konstantina Bogdana Mateia i zamenika ministra kulture i sporta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Grčke Jorgosa Vasileiadisa zvanično je potvrđeno da će ove četiri države podneti zajedničku kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu 2028. i Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine.

Zvaničnici su istakli da je ova inicijativa potvrda izuzetno razvijenih i sadržajnih odnosa njihovih država, i da će eventualno donošenje odluke da se jedno od ovih prvenstava održi u zemljama Balkana višestruko pozitivno uticati na druge važne oblasti poput infrastrukture, turizma, ekonomije, kulture i tehnološkog razvoja zemalja - kandidata.
"Mi u ovaj zajednički projekat ulazimo ponosni na našu saradnju, prijateljstvo, istorijske veze, kulturu, sportsku tradiciju i uspehe - sa željom da na Evropskoj i svetskoj pozornici u bliskoj budućnosti afirmišemo naše države i region u smislu najviših vrednosti sporta i sposobnosti da priredimo domaćinstvo ovim eminentnim takmičenjima", izjavio je Vanja Udovičić, navodi se u saopštenju.
Sigurni smo da će ova inicijativa stvoriti još mostova prijateljstva i saradnje između naših naroda, i da ćemo se zajedno radovati od 2024. godine - kada se bude donosila odluka o ovom projektu, dodao je on.
Uz razmatranje organizacije Evropskog i Svetskog prvenstva u fudbalu, ministri su istakli da bi ovaj model saradnje u budućnosti mogao biti primenjen i na druge manifestacije iz oblasti sporta i projekte posvećene omladini njihovih zemalja.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potvrđeno, Srbija se kandiduje za organizaciju i Evropskog i Svetskog prvenstva!

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2018

Na kraju, odluka je još ambicioznija nego što se u početku očekivalo...Ministri sporta Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije potvrdili su zajedničku kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. i Svetskog prvenstva u fudbalu 2030, saopštilo je večeras Ministarstvo omladine i sporta...Na...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.