Ponoviti savršenu trku

Izvor: Politika, 14.Avg.2013, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponoviti savršenu trku

Emir Bekrić u četvrtak (19 č) u finalu na 400 m s preponama

Od izveštača Sportskog žurnala

Moskva – Jedini Evropljanin i jedini belac u finalu Prvenstva sveta u Moskvi na 400 metara s preponama, večeras u 19 časova biće reprezentativac Srbije Emir Bekrić. To već dovoljno govori o uspehu mladog asa, koji je pre dva dana u polufinalu trčao četvrti put ove sezone nacionalni rekord i spustio ga do 48,36 sekundi.

– Mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sam toga postigao i ove sezone i posebno u utorak. Istrčao sam savršenu trku. Sada bih voleo samo da je ponovim. Konkurencija mi nije bila važna ni tada ni sada. Dobio sam osmu stazu, koja mi je po donosila sreću. Bio sam u njoj i na dve od tri trke Prvenstva Evrope u Helsinkiju, gde sam osvojio srebro i na dve ću trčati i ovde, pa neka se ponovi Finska – kaže Emir Bekrić.

Kada ste izlazili posle kvalifikacija iz miks zone pozdravili ste se sa Sančezom?

– Jesam, zovem ga „ćale” u šali. Najbolji je.

Mislite li da je opet favorit?

– Apsolutno, broj 1 je „Supermen” (Sančez ima istetoviran znak „Supermena” na ramenu). Aktuelni je šampion Olimpijskih igara.

Ali s vama su i srebrni i bronzani iz Londona, Majkl Tinsli i Havijer Kalson?

– Bez obzira na njih.

Kakvu taktiku spremate za finale?

– Bez stresa, želim da uživam. Potrebno je samo da meko prođem 200 metara, a onda da sa 120 odsto mogućnosti jurim one koji su me pretekli, pa koga uhvatim.

Vi lako podnosite trke u nizu, a kako je sa rivalima?

– Ne znam, ali mi je cilj samo da se što više opustim i što svežiji dođem u završnicu. To će svakako biti potpuno nova trka u odnosu na ovu iz polufinala, pa ćemo videti ko će kako da prođe.

Mirjana Stojanović, trener Emira Bekrića, je potpuno mirna uoči finala.

– Kako da ne budem kada je na svom prvom svetskom prvenstvu Emir ušao među osam najboljih na planeti i to kao prvi srpski preponaš kome je to pošlo za rukom – kaže Mirjana Stojanović.

Koji ste mu savet dali za finale?

– Da je učinio šta je trebalo za celu ovu sezonu i prebacio plan. Ovde će se boriti protiv momaka, kojima je njegov državni rekord rezultat koji od šale ostvaruju u nekom krugu takmičenja. Emir je, međutim smiren, bez euforije ovo prihvata i fokusira se na sledeći korak.

Naš rekorder je stvarno već postigao mnogo. Najpre je državni rekord pomerio do 49,15 na mitingu u Mariboru, pa na 48,83 čime je postavio rekord Mediteranskih igara, zatim je pobedio i na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Tampereu sa 48,76 i pre dva dana ušao ovde u finale sa 48,36.

– Shvatio je da sa samo 22 godine može ravnopravno da se nosi s najboljima na globusu i da će sledeće godine na Prvenstvu Evrope i 2015. na Olimpijskim igrama biti u krugu favorita – zaključila je Mirjana Stojanović.

Dragoslav Višnjić

objavljeno: 14/08/2013
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Emire, Srbija je uz tebe! (četvrtak, 19 časova, RTS)

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Avg.2013, 08:14

Jedini Evropljanin i jedini belac u finalu Prvenstva sveta u Moskvi na 400 metara preko prepona, u četvrtak 19 časova biće Srbin Emir Bekrić!. To već dovoljno govori o uspehu mladog asa, koji je pre dva dana u polufinalu trčao četvrti put ove sezone nacionalni rekord i spustio ga do 48,36 sekundi.. -...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.