Policajci iz Srbije sa orlovima u Ukrajini

Izvor: Mondo, 05.Jun.2019, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci iz Srbije sa "orlovima" u Ukrajini

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Ukrajinu na utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Sa njima i grupa policajaca, kao obezbeđenje. Čestitke Luki Joviću u kampu "orlova". "Kako Realu reći ne?", kaže Gaćinović.

Vest koja je odjeknula u Srbiji i čitavoj fudbalskoj Evropi - Srbija će ponovo imati fudbalera u Real Madridu!

Mladi napadač Luka Jović posle nekoliko odličnih sezona u nemačkom Ajntrahtu novi je fudbaler jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od najvećih klubova na svetu, a ta informacija je obradovala i njegove saigrače iz reprezentacije, sa kojima je danas otputovao u Ukrajinu na utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvebstvo 2020. godine.

"Svi smo mu čestitali, to je velika stvar za srpski fudbal i za njega naravno, jer je odličan igrač. Želim mu svu sreću u Realu, zasluženo je u Madridu", rekao je štoper Nikola Milenković, koji je takođe "na ceni" u Evropi.

Foto: MN Press Luka Jović

Dosadašnji saigrač Jovića u Ajntrahtu, Mijat Gaćinović rekao je da je Jović, posle transfera u Real, sigurno motivisan da i u meču protiv Ukrajine pokaže da nije slučajno prešao u redove "kraljevskog kluba".

"Sigurno da će da mi fali u Frankfurtu, ali kad se ponuditi takva opcija kako da kažeš ne", rekao je Gaćinović i dodao da će on "najverovatnije" ostati u Ajntrahtu.

Pred poletanje aviona, fudbaleri su razgovarali sa grupom srpskih novinara o predstojećoj utakmici sa Ukrajinom, koja ima i prefiks "visokog rizika", s obzirom na poznata politička dešavanja u Ukrajini i odnosu te zemlje sa Rusijom, koja je, pak, bliska Srbiji.

Nedavno su mediji podsetili na zajedničko navijanje proistalica kijevskog Dunama i zagrebačkog Dinama, koji su bili gosti na meču protiv Olimpijakosa. Tada su i jedni i drugi zajedno skandirali: "Ubij, Srbina". A i neonacističke grupe u Ukrajini su prilično glasne.

Zbog svega toga, tih tenzija koje nemaju veze sa sportom, sa reprezentacijom je, prenose mediji, otputovala i grupa policajaca iz Srbije. Za svaki slučaj.

"Ne treba da se obaziremo na te stvari okolo", staloženo je prokomentarisao Milenković, upitan od novinara o tim vanfudbalskim temama.

Milenković i Mijat Gaćinović cene kvalitet ukrajinske reprezenatcije, obojica smatraju da Srbiju čeka težak ispit, ali su obojica saglasni i da "orlovi" mogu do dobrog rezultata ako budu na svom nivou.

"Ovo je veoma bitna utakmica za obe ekipe. Ukrajina ima veoma dobru reprezentaciju, jaki su kao kolektiv, to im je najveća odlika, svi napadaju, i imaju dobar defanzivni blok koji je teško probiti. Ipak, mi smo pripremili utakmicu na najbolji način i ako budemo pravi neće biti problema", uveren je Milenković.

Srbija će protiv sebe u Lavovu imati i tradiciju, jer nikad do sada nije slavila protiv Ukrajine.

"Ja u fudbalu malo malo pratim statistiku i tradiciju. Svaka utakmica je za sebe, tako i ova. Ne obazirem se mnogo na to", rekao je Milenković, koji će igrati i za mladu reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu.

Ni Gaćinović se ne obazire na tradiciju protiv Ukrajine. "Za taj podatak nisam ni znao. To ne treba ni da nas interesuje", rekao je Gaćinović.

Utakmica Ukrajina - Srbija biće odigrana u petak, 7. juna od 20.45 časova, direktan TV prenos Nova S.

Srbija posle jedne utakmice ima jedan bod (remi sa Portugalom), dok Ukrajina ima četiri iz dva duela.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.