Izvor: RTS, 31.Avg.2020, 11:08

Počinje Ju-Es open, Srbija sa šest predstavnika u Njujorku

Ju-Es open, grend slem koji ove sezone neće biti poslednji po rasporedu, počinje u ponedeljak i trajaće do 13. septembra. Turnir će, kao i Sinsinati masters, biti igran na terenima Flešing Medouza bez prisustva publike zbog epidemije koronavirusa, a Srbija će imati šest predstavnika – petoricu igrača u muškoj i jednu teniserku u ženskoj konkurenciji.
Kod muškaraca, učestvovaće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere, dok će jedina srpska igračica u "velikoj jabuci" biti Nina Stojanović.

Od najboljih 100, desetorica tenisera neće nastupiti ove godine – Rafael Nadal, Rodžer Federer, Gael Monfis, Fabio Fonjini, Stan Vavrinka, Kei Nišikori, Nik Kirjos, Žo-Vilfrid Conga, Luka Puj i Pjer-Ig Erber.
Prvi favorit za osvajanje titule svakako je Đoković, posebno posle osvajanja Sinsinatija, pa kvota na njega trenutno iznosi 1.85, posle čega slede prošlogodišnji finalista Danil Medvedev, te Dominik Tim, Stefanos Cicipas...
Novak neće imati lagan posao na startu jer turnir otvara protiv dobrog prijatelja i 109. igrača na ATP rang-listi Damira Džumhura, samo dva dana pošto je osvojio svoju 35. masters titulu.
Njih dvojica će otvoriti večernji program prvog dana na stadionu "Artur Eš" i meč će početi jedan sat posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.
Time će biti zatvoren uvodni dan na najvećem teniskom stadionu na svetu, na kojem će prethodno biti igrani mečevi Karolina Pliškova – Anhelina Kalinjina i Kevin Anderson – Aleksander Zverev.
Osim Đokovića, na terenu će tokom dana biti Lajović i Krajinović – Dušan će u prvom terminu (17.00 po našem vremenu) takmičenje otvoriti protiv Egora Gerasimova iz Belorusije, dok će Filip, ne pre 22 časa, rekete ukrstiti sa Šveđaninom Mikaelom Imerom.
U utorak će i ostali srpski predstavnici započeti svoje učešće – Nina Stojanović igra protiv Ruskinje Ane Kalinjskaje, Đere sa Kristoferom O'Konelom iz Australije, a Kecmanović će za protivnika imati Đanluku Mađera iz Italije.
Ju-Es open igra se za nagradni fond od 53.402.000 i jasno je da ćemo dobiti novog šampiona, pošto je prošle godine pehar podigao Rafael Nadal, koji je iz bezbednosnih razloga odlučio da propusti turnire u Njujorku.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ju-Es open, muškarci: Prvo kolo

Izvor: RTS, 31.Avg.2020

Ju-Es open, grend slem koji ove sezone neće biti poslednji po rasporedu, počinje u ponedeljak i trajaće do 13. septembra. Turnir će, kao i Sinsinati masters, biti igran na terenima Flešing Medouza bez prisustva publike zbog epidemije koronavirusa. Srbija će u muškoj konkurenciji imati petoricu...

Nastavak na RTS...

Ju-Es open, žene: Finale

Izvor: RTS, 31.Avg.2020

Ju-Es open, grend slem koji ove sezone neće biti poslednji po rasporedu, počeo je u ponedeljak i trajaće do 13. septembra. Turnir će, kao i Sinsinati masters, biti igran na terenima Flešing Medouza bez prisustva publike zbog epidemije koronavirusa. Srbija je u ženskoj konkurenciji imala...

Nastavak na RTS...

Lajović eliminisan već na početku Ju-Es opena

Izvor: Sportske.net, 31.Avg.2020

Srpski teniser Dušan Lajović eliminsan je danas u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD...Lajović je na početku Ju-Es opena poražen od Jegora Gerasimova iz Belorusije sa 3:1 u setovima (6:1, 4:6, 6:4, 6:4)...Protivnik Gerasimovu u drugoj rundi grend slema u Njujorku biće pobedni duela izmedju Stefana...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.