Počela ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju

Izvor: Beta, 23.Jul.2021, 13:22

Počela ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju

Svečano otvaranje 32. Olimpijskih igara počelo je danas ceremonijom na Olimpijskom stadionu u Tokiju.Na Igrama će učestvovati 206 reprezentacija, medju kojima i Srbija, koja ima 86 sportista u Tokiju.Uz umetnički program predstavnici reprezentacija prodefilovaće Olimpijskim stadionom, a srpski tim izaći će 96. po redu. Zastavu Srbije nosiće vaterpolista Filip Filipović i košarkašica Sonja Vasić.Prema olimpijskoj tradiciji prvi će izaći olimpijci Grčke, a poslednji će biti tim domaćina.Ceremonija i samo takmičenje održavaju se bez prisustva publike zbog pandemije korona virusa.Ceremonija je počela vatrometom iznad Olimpijskog stadiona.Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da budu održane prošlog leta, ali su odložene na godinu dana zbog pandemije korona virusa. Takmičenje će trajati do 8. avgusta.Organizatori su najavili "skromniju i trezveniju" ceremoniju, za razliku od prethodnih, kako bi ostali u skladu sa zdravstvenom situacijom i smanjili rizik od zaraze.Tokom takmičenja, odnosno do 22. avgusta, u Tokiju i okolnim prefekturama će na snazi biti vanredno stanje zbog pandemije.Sportisti i ostali učesnici biće redovno testirani, njihovo kretanje biće ograničeno i moraće da se pridržavaju posebnih mera, nakon što se svakodnevno u Olimpijskom selu prijave slučajevi zaraze.Organizatori su zapretili diskvalifikacijom svakog sportiste koji se ne bude pridržavao pravila.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Grčka

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PLAVI NAPRED: Svečano otvaranje Olimpijskih igara

Izvor: DobreVesti.rs, 23.Jul.2021

Olimpijske igre u Tokiju, 32. po redu, svečano su otvorene danas u glavnom gradu Japana.. .  . Ceremonija otvaranja, shodno pandemiji korona virusa, nije bila spektakularna kao ranije, a tokom programa odata je počast svim žrtvama bolesti zbog koje su Igre odložene prošle godine..  . Olimpijsku...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.